13 aprilie 2024

Dâmbovița – Cod galben de NINSORI!

www.mariusbuga.ro_images_01.2014_zapada22Comunicat de presă

Atenționare meteorologică- Cod Galben

 

    Administrația Națională de Meteorologie a emis două atenționări meteorologice – COD GALBEN, valabile și pentru județul Dâmbovița, după cum urmează:

–            COD GALBEN pentru intervalul  26 decembrie, ora 20 – 27 decembrie, ora 20, fenomenele vizate fiind ninsori, intensificări ale vântului, precipitaţii mixte, polei.

 În intervalul menţionat, în sudul, sud-estul şi local în centrul ţării, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali va ninge şi se va depune strat de zăpadă, ce va depăşi local 20 cm. În Dobrogea, iar în prima parte a nopţii de vineri 26 decembrie spre sâmbătă 27 decembrie şi în Muntenia şi Oltenia, precipitaţiile vor fi mixte şi, izolat, vor fi depuneri de polei. 
     Vântul se va intensifica în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Olteniei, unde rafalele vor depăşi 45…55 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

–            COD GALBEN pentru intervalul 28 decembrie, ora 20 – 29 decembrie, ora 23,  fenomenele vizate fiindninsori, intensificări ale vântului, precipitaţii mixte, polei.

     Începând de duminică seara (28 decembrie) ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării, iar în sud şi sud-est vor fi abundente şi se va depune un strat nou şi consistent de zăpadă. În Lunca Dunării şi în Dobrogea precipitaţiile vor fi mixte şi se va depune polei. 
      În cea mai mare parte a Munteniei, în jumătatea de sud a Moldovei, în Dobrogea şi în estul Olteniei, vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de peste 70 km/h, viscolind şi troienind zăpada.

În urma acestor atenționări au fost informate Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă care au obligaţia de a institui permanența la sediul Primăriilor precum și monitorizarea cu atenție a evoluției fenomenelor hidrometeorologice la nivelul fiecărei localităţi.

Avand in vedere faptul că atentionarea meteo vizează și fenomene de intensificări ale vântului, primarii unităților administrativ teritoriale vor menține un contact permanent cu operatorii de distribuție a energiei electrice pentru ca echipele de intervenție să acționeze operativ în cazul producerii de avarii la rețelele electrice.

 

 

 

Biroul de presă al Instituției Prefectului

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial