27 aprilie 2024

Dâmboviţa – Cercetaţi penal pentru că au condus cu alcoolemie mare!

www.mariusbuga.ro_images_rutieristiConsumul de alcool, incompatibil cu activitatea de şofat!

Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Oraşului Pucioasa au depistat un bărbat în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii, deşi se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.62 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate spitalicească în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice.

Totodată, poliţiştii Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe raza localităţii Braniștea, un autoturism condus de un bărbat de 44 de ani, din Târgoviște.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie de 0.84 mg/l alcool pur în aerul expirat, refuzând prelevarea de mostre biologice necesare pentru stabilirea îmbibației alcoolice.

Pe numele celor doi, polițiștii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană sub influenţa alcoolului, respectiv refuz ori sustragere a conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţia rutieră atrage atenţia conducătorilor auto:

Şofatul sub influența băuturilor alcoolice reprezintă una din cauzele principale ale agravării consecințelor accidentelor rutiere.

Nu vă urcaţi la volan în stare de ebrietate!

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Poliţiştii rutieri acţionează permanent pentru salvarea de vieți și sancționarea celor care nu nerespectă regulile de circulație și pun în pericol siguranţa traficului rutier.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial