22 mai 2024

Dâmboviţa – Ce au păţit 99 de biciclişti după ce le-au ieşit poliţiştii în cale!

biciclist2_000000Acțiuni pentru siguranța bicicliștilor

În ultimele trei zile, în urma acțiunilor derulate de polițiști pentru siguranța bicicliștilor, polițiștii au sancționat 99 de persoane care se deplasau pe bicicletă, fără a respecta regulile de circulație.

Vă reamintim că, potrivit Codului Rutier, abaterile comise de bicicliști se sancționează cu 6-8 puncte amendă.

Poliția rutieră atrage atenția bicicliștilor:

Fiți responsabili în trafic! Respectați regulile de circulație atât pentru siguranța dumneavoastră, cât și a celorlalți participanți la trafic!

Când circulaţi pe bicicletă, nu traversaţi strada pe trecerile pentru pietoni!

Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celorlalți participanți la trafic.

Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, asiguraţi-vă din timp, din faţă şi din spate, pentru a avea certitudinea că nu se apropie niciun autovehicul.

La schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă aveţi prioritate de trecere, asiguraţi-vă că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră!

Evitaţi plimbările cu bicicleta pe timp de noapte sau în condiţii de vizibilitate redusă.

Și nu uitați:bicicletele pot fi conduse pe drumurile publice numai de persoane care au împlinit vârsta de 14 ani.

De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în față, lumină de culoare roșie în spate și cel puțin un element reflectorizant de aceeași culoare).

Totodată, având în vedere că se apropie sezonul de iarnă, vă reamintim că bicicliştilor le este interzis să circule atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă sau zăpadă.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial