9 mai 2024

Dâmboviţa – Beţi criţă, dar cu tupeu la volan!

www.mariusbuga.ro_images_alcoolInfracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, cercetate de poliţiştii rutieri

Poliţiştii rutieri au depistat trei bărbaţi în timp ce se deplasau la volanul autotursimelor deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu apapratul etilotest, aceştia au prezentat alcoolemii cuprinse între 0,76 şi 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele lor, au fost întocmite dosare penale sub aspecrtul comiterii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.

De asemenea, alţi patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 54 de ani, au fost depistaţi în timp ce conduceau vehicule fără a deţine permise de conducere sau având suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

Cei în cauză sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial