19 aprilie 2024

Dâmboviţa – Bacalaureat cu poliţia la uşă!

www.mariusbuga.ro_images_bac1POLIŢIA DÂMBOVIŢEANĂ, ALĂTURI DE ELEVI ÎN PERIOADA DESFĂŞURĂRII EXAMENULUI DE BACALAUREAT !

Poliţiştii dâmboviţeni vor acţiona pentru menţinerea şi asigurarea ordinii publice pe perioada desfăşurării examenului de Bacalaureat

În perioada organizării Examenului Naţional de Bacalaureat 2015, respectiv în intervalul 08 iunie – 10 iulie a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa va întreprinde o serie de măsuri pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea desfăşurării în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor.

Poliţia dâmboviţeană, alături de efective de jandarmi şi poliţie locală, va fi prezentă în zona unităţilor de învăţământ, a centrelor de examen şi a centrelor de corectare.

Echipajele din teren vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică. În acest sens, unităţile unde au loc examenele sau sunt organizate centre de corectare sunt incluse în itinerariile de patrulare.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

Pentru prevenirea oricăror evenimente neplăcute în această perioadă, Poliţia Dâmboviţeană recomandă candidaţilor la examen şi însoţitorilor acestora:

– Nu lăsaţi nesupravegheate bunuri sau alte valori pe bănci sau pe spaţiul verde!

– Nu consumaţi băuturi alcoolice în spaţiul public!

– Păstraţi liniştea pe durata derulării examenelor!

– Respectaţi normele rutiere în ceea ce priveşte oprirea şi staţionarea în zona unităţilor de învăţământ!

– Nu încercaţi să corupeţi membrii comisiilor de examinare sau de supraveghere, întrucât fapta constituie infracţiune!

Orice neregulă constatată poate fi sesizată Poliţiei prin apelul unic de urgenţă 112 sau direct lucrătorilor de poliţie angrenaţi în asigurarea ordinii şi liniştii publice dar şi a siguranţei rutiere.

Colectivul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa urează tuturor candidaţilor mult succes la examen şi rezultate cât mai mari!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial