4 mai 2024

Dâmbovița – ATENŢIE, VITEZA UCIDE!

accvaALEGE VIAŢA! Acţiune pentru prevenirea şi combaterea excesului de viteză

În perioada 17-23 august a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., poliţiştii dâmboviţeni au desfăşurat acţiuni preventive pentru reducerea numărului de accidente de circulaţie produse pe fondul nerespectării vitezei legale.

Activităţile au fost circumscrise calendarului campaniei „SPEED” al poliţiilor rutiere europene TISPOL.

Astfel, au fost folosite autovehiculele dotate cu echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate în sistem cascadă, pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au aplicat 1.358 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 28 de permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare.

835 de conducători auto au fost amendaţi pentru exces de viteză, în cazul a 22 dintre aceştia fiind dispusă şi măsura suspendării dreptului de a conduce vehicule pentru o perioadă de 90 de zile ca urmare a depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv.

ATENŢIE, VITEZA UCIDE!

Poliţia dâmboviţeană recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată în permananenţă la condiţiile meteo şi de drum şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial