4 mai 2024

Dâmbovița – Atenție la calea ferată! Echipajele de la rutieră, cu ochii pe șoferi

trenpAcțiuni ale polițiștilor pentru prevenirea accidentelor de circulație din zona trecerilor la nivel cu calea ferată

Poliţiştii de la rutieră, în colaborare cu polițiștii de la transporturi, au acționat în zona trecerilor la nivel cu calea ferată pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 123 de sancțiuni contravenționale și au fost constatate 6 infracțiuni, dintre care una contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Din totalul amenzilor, 14 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere privind  trecerea la nivel cu calea ferată și 109 pentru alte abateri.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au reţinut 3 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

Poliţia rutieră atrage atenţia tuturor conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie la trecerile la nivel cu calea ferată!

Semnalele luminoase şi acustice, precum şi barierele sunt foarte importante, rolul lor fiind de a proteja viaţa conducătorilor auto şi de a evita producerea unor grave accidente rutiere.

În zonele neprevăzute cu astfel de semnale, conducătorul auto trebuie să se asigure temeinic înainte de a traversa calea ferată!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial