4 mai 2024
Dâmboviţa: Arde pământul. 17 incendii de vegetaţie, în doar două zile

Dâmboviţa: Arde pământul. 17 incendii de vegetaţie, în doar două zile

În ultimele 48 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Basarab I” al județului Dâmbovița au acționat pentru stingerea a 17 incendii de vegetație uscată care au afectat peste 23 de hectare de teren.

🚒 Pentru gestionarea situațiilor de urgență au fost utilizate 17 autospeciale de stingere cu apă și spumă. ℹ️ Facem apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate și să conștientizeze că focul, scăpat de sub control, poate produce pagube materiale însemnate, punând în pericol chiar viața semenilor.

👨‍🚒 ISU Dâmbovița le reamintește cetățenilor că arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este ❗STRICT INTERZISĂ❗ dacă nu se impune ca măsură fitosanitară de combatere a răspândirii unor boli sau dăunători specifici.

În condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea flăcărilor.

ℹ️ Astfel de situații pot deveni dezastruoase mai ales dacă în zonele arzânde se află locuințe, păduri sau instalații tehnologice.

ℹ️ Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

sursa: IPJ Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial