9 mai 2024
Dâmboviţa: Amenzi de 160 de mii de lei, în doar două zile

Dâmboviţa: Amenzi de 160 de mii de lei, în doar două zile

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost la datorie și au continuat să acționeze pentru a asigura un climat de ordine și siguranță publică.

În această perioadă, polițiștii au fost solicitați să intervină la 69 de evenimente, dintre care 47 au fost sesizate prin SNUAU 112.

De asemenea, au fost legitimate 722 de persoane, controlate 412 autovehicule și testați peste 266 de conducători auto pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 539 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 160.000 de lei.

Totodată, ca măsura complementară, polițiștii au reținut 38 de permise de conducere (13 pentru viteză excesivă și 5 pentru consumul de alcool) și au retras 10 certificate de înmatriculare.

Polițiștii, în colaborare cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, vor continua activitățile circumscrise ordinii și siguranței publice.

Exemple:

În noaptea de 10 spre 11 februarie a.c., în intervalul orar 18:00-02:00, polițiștii de la structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale, economic și criminalistică sprijiniți de luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea conflictelor stradale, a faptelor antisociale, a infracțiunilor contra patrimoniului, precum și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

În cadrul acțiunii, polițiștii au reținut 3 permise de conducere, au retras 13 certificate de înmatriculare și au aplicat 502 sancțiuni contravenționale, dintre care 93 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 407 pentru abaterile de la regulile de circulație pe drumurile publice conform prevederilor O.U.G, nr. 195/2002.

La data de 11 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni au organizat o acțiune, pe raza municipiului, fiind aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.070 de lei.

De asemenea, ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au legitimat 149 de persoane, au reținut 2 permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.

La data de 9 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Valea Mare, în timp ce desfășurau activități în cadrul acțiunii BLOCADA, pe raza localității Gura Foii, pe drumul comunal 112, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 56 de ani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest pentru depistarea consumului de băuturi alcoolice, fiind indicat un rezultat cu o valoare de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, iar, în cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

sursa: IPJ Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial