11 mai 2024
Dâmbovița: Activități preventive anticorupție, cu ocazia Zilei Internaționale Anticorupție

Dâmbovița: Activități preventive anticorupție, cu ocazia Zilei Internaționale Anticorupție

Dâmbovița/Activități preventive anticorupție cu ocazia Zilei Internaționale Anticorupție

Se împlinesc 20 ani de când, la nivel internațional, se sărbătorește Ziua Internațională Anticorupție la data de 9 Decembrie.

Această zi aniversară a fost stabilită prin Convenția Organizației Națiunilor Unite împotriva Corupției, semnată de România la data de 9 decembrie 2003 și ratificată prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004.

Pentru marcarea acestui eveniment important, ofițerii de prevenire din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița au realizat o activitate de informare pe linia prevenirii faptelor de corupție în rândul persoanelor participante la evenimentul intitulat “Gala voluntarilor”, desfășurat la sediul Bibliotecii Județene “I.H. Rădulescu”, Dâmbovița.

Activitatea a fost realizată împreună cu Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița.

La activitate au participat reprezentanți și voluntari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Basarab I” al județului Dâmbovița, reprezentanți și voluntari din cadrul Asociației Crucea Roșie Dâmbovița, reprezentanți și voluntari din cadrul Organizației “Salvați Copiii”, studenți și cadre universitare din cadrul Universității Valahia din municipiul Târgoviște, reprezentanți ai Bibliotecii Județene Dâmbovița și reprezentanți ai Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Cu această ocazie au fost distribuite materiale preventive anticorupție.

Aspectele pe linia prevenirii faptelor de corupție prezentate au constat în prezentarea competențelor Direcției Generale Anticorupție, a infracțiunilor de corupție, modalităților de sesizare a faptelor de corupție, inclusiv la Call-center anticorupție 0.800.806.806, precum și consecințele implicării în fapte de corupție.

***

Reamintim că, la nivel local, Direcția Generală Anticorupție este reprezentată de Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița, al cărui sediu se află în municipiul Târgoviște, str. G-ral I.E. Florescu, nr. 8, telefon/fax 0245/632870.

Cetățenii județului Dâmbovița care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupție pot face acest lucru printr-o sesizare gratuită la Call-center anticorupție 0800.806.806, prin e-mail la adresa: dambovita.dga@mai.gov.ro sau direct la sediul structurii județene.

SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE DÂMBOVIȚA

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial