18 mai 2024

Dâmboviţa – 5 persoane au ajuns la spital, în urma unor accidente de circulaţie!

acct4Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa vă informează:

Neacordarea priorității de trecere, una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere!

Pe raza județului Dâmbovița s-au înregistrat patru accidente de circulație, soldate cu vătămarea corporală ușoară a cinci persoane.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că două dintre evenimentele rutiere s-au produs pe fondul neacordării priorității de trecere vehiculelor.

De asemenea, un șofer a avut alte preocupări în timpul deplasării, de natură a-i distrage în mod periculos atenția, iar un biciclist nu s-a asigurat corespunzător înainte de a schimba direcția de deplasare.

În toate situațiile, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Poliţia dâmboviţeană atrage atenţia conducătorilor auto cu privire la necesitatea respectării unor reguli privind prioritatea de trecere:

-acordaţi prioritate de trecere vehiculelor care circulă din partea dreaptă, atunci când vă aflaţi într-o intersecţie nedirijată;

-acordaţi prioritate de trecere tuturor vehiculelor, în intersecţiile nedirijate, atunci când pătrund pe un drum de categorie superioară;

-permiteţi conducătorilor mijloacelor de transport public de persoane reintrarea în trafic atunci când aceştia se află opriţi în staţii prevăzute cu alveolă

-acordaţi prioritate de trecere la pătrunderea într-o intersecţie cu sens giratoriu conducătorilor de vehicule care se află în interiorul acesteia;

-acordaţi prioritate de trecere autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară având în funcţiune semnalele luminoase şi sonore.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial