7 mai 2024

Dâmboviţa – 170 de poliţişti, chemaţi de acasă să asigure liniştea şi ordinea de Revelion

poliAproape 170 de poliţişti, suplimentar față de dispozitivul curent, vor fi la datorie în noaptea de Anul Nou, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranța cetăţenilor.

În perioada 31 decembrie 2016 – 2 ianuarie 2017, 500 de poliţişti vor acționa, suplimentar față de dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a intervini atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor angrenaţi suplimentar, 344 sunt poliţişti de ordine publică și 86 de la rutieră. Vor fi angrenați și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiști de la celelalte structuri, respectiv: poliţia transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

De asemenea, poliţiştii de la transporturi vor patrula în staţiile şi triajele de cale ferată.

Totodată, polițiștii vor monitoriza traficul rutier, pe toate drumurile naționale, județene, în vederea asigurării fluidizării circulaţiei şi prevenirea evenimentelor negative.

Recomandăm tuturor cetățenilor să adopte o conduită corectă în această perioadă și să respecte normele de conviețuire socială și indicațiile polițiștilor aflați în stradă.

trenp5SFATURI UTILE PENTRU CĂLĂTORII CU TRENUL

ÎN SIGURANȚĂ

Dacă în această perioadă alegeţi să călătoriţi cu trenul, poliţiştii de la Transporturi vă recomandă:

Urmăriţi prognoza meteo şi nu plecaţi la drum dacă se anunţă ninsori abundente! Există riscul să rămâneţi înzăpeziţi. Informaţi-vă asupra mersului trenurilor sau întârzierile de trenuri cauzate de starea vremii.

Evitaţi să parcurgeţi distanţe lungi şi greu accesibile în zone unde există pericolul de blocaj sau accidente cauzate de căderi masive de zăpadă.

În cazul în care urmaţi un tratament medicamentos, verificaţi dacă aveţi la dumneavoastră medicamentele necesare pe timpul călătoriei.

În gări şi autogări, asiguraţi-vă banii, bagajele sau alte valori, când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete ori în alte puncte aglomerate din gară, pentru a preveni furturile de bagaje şi din buzunare.

Dacă sunteți obosiți și abia așteptați să trageți un pui de somn, în tren sau în sala de așteptare, gândiți-vă că hoții deja visează să vă întâlnească!

Priviţi întotdeauna în jurul dumneavoastră când scoateţi banii! Nu expuneţi bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră şi observaţi reacţia persoanelor din jur când manipulaţi valori.

Nu lăsaţi servieta sau bagajele nesupravegheate, pe scaun, în compartiment, pe culoarul vagonului ori în sălile de aşteptare ale gărilor! Evitaţi să aţipiţi în tren ori în sălile de aşteptare, dacă nu sunteţi în compania altor persoane cunoscute!

Nu achiziţionaţi bunuri de la vânzătorii ambulanţi!

Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute!

Dacă discutaţi cu persoane necunoscute în timpul călătoriei ori aşteptării în gări şi autogări, nu-i acordaţi detalii despre bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră.

Nu consumaţi băuturi, cafea ori alte alimente oferite de alt pasager în timpul călătoriei! Acestea pot conţine substanţe stupefiante ce pot cauza somnolenţă ori stare de inconştienţă.

În cazul în care aţi fost martorul ori victima unei infracţiuni comise în trenurile de călători, în staţiile CFR ori în autogări, adresaţi-vă urgent celei mai apropiate unităţi de poliţie transporturi, încercând să aduceţi la cunoştinţa poliţiştilor toate detaliile care pot duce la soluţionarea cauzei!

petÎn ultimele 24 de ore, polițiștii au indisponibilizat peste 18.000 de obiecte pirotehnice

În cursul zilei de 30 decembrie a.c., polițiștii din Dâmbovița au depistat pe raza localităților Târgoviște, Moreni și Găești cinci persoane care dețineau fără drept 18.191 de articole pirotehnice.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că obiectele pirotehnice urmau să fie comercializate către diverse persoane.

Bunurile descoperite au fost indisponibilizate.

Cei în cauză sunt cercetați pentru nerespectarea prevederilor Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

comanda-ipjCOMUNICAT DE PRESĂ

Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița vă dorește ca Noul An să vă aducă multă sănătate, bucurii și împliniri.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial