29 martie 2024
Dâmboviţeni, în vestitul Orient Express!

Dâmboviţeni, în vestitul Orient Express!

Luni, 03 septembrie 2012, la orele dimineţii ( cu o întârziere apreciabilă faţă de cursul anunţat, că doar a ajuns în România, de…), legendarul tren „Orient Express” a adăstat, în acorduri de fanfară, pe peronul Gării Regale din Sinaia. Câteva sute de persoane ( presă, oficiali şi turişti ) au participat la acest eveniment memorabil.

Despre această luxoasă garnitură de tren s-au scris cărţi („Crima din Orient Express”, de Agatha Cristie este cea mai cunoscută ) şi s-au făcut filme ( la noi Sergiu Nicolaescu a regizat „Orient Express” ). Prima cursă a fost efectuată la 5 iunie 1883 şi avea ca puncte terminus Parisul şi Constantinopole ( Istanbul ).

Călătoria dura 83 de ore şi 30 de minute. Din anul 2000 traseul a fost reluat, după mai mulţi ani de întrerupere de către compania Venice Simplon Orient Express şi de atunci are loc o călătorie pe an. Preţul este pe măsura luxului: aproximativ 10.ooo de euro biletul.

Pe peronul gării din Sinaia s-au aflat mai mulţi dâmboviţeni. Componenţi ai grupurilor Şcoala Micilor Vedete şi Clubul Victorioşilor, la iniţiativa poetului Victor Mihalache, dar şi doi componenţi ai fanfarei.

Micii artişti din „Clubul Victorioşilor” au admirat fantastica garnitură de tren, iar unii dintre ei ( Cristina Ilie, Raluca Rogojină, Radu Mihalache şi operatorul de imagine Dănuţ Bobe ) au reuşit să realizeze şi un reportaj în interiorul acestui hotel de 5 stele aflat pe roţi. Apoi, întregul grup a vizitat Expoziţia de trenuleţe, un regal al miniaturilor feroviare, muzeu ce se află chiar în incinta Gării din Sinaia.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial