27 aprilie 2024
Dâmboviţa – Victime din NEATENŢIE!

Dâmboviţa – Victime din NEATENŢIE!

Două persoane au ajuns la spital, fiind victimele unor accidente uşoare de circulaţie

Ieri, 18 iunie 2012, în jurul orei 17:15, pe Bulevardul Eroilor din municipiul Târgovişte, a avut loc un accident de circulaţie în următoarele condiţii: A.C., de 38 de ani, din comuna Cândeşti, în timp ce conducea un autoturism pe nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers prin viraj la stânga, fiind acroşat de un alt autoturism, care se deplasa regulamentar. Din accident a rezultat rănirea uşoară a numitului G.G., de 36 de ani, pasager al autoturismului condus de numitul A.C.

* * * * * În jurul orei 21:30, lucrătorii Poliţiei Municipiului Târgovişte au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe Bulevardul Unirii a avut loc un accident de circulaţie. În urma activităţilor de verificare şi cercetare, poliţiştii au stabilit că numitul D.N., de 46 de ani, din comuna Măneşti, în timp ce se deplasa pe bicicletă pe bulevardul Unirii, nu a păstrat o distanţă suficientă în mers, intrând în coliziune faţă-spate cu autoturismul care se afla oprit, în faţa sa. Din accident a rezultat rănirea uşoară a biciclistului, care a fost transportat la Spitalul Judeţean Târgovişte, unde i s-au acordat îngrijiri medicale.

* * * * * În scopul prevenirii unor evenimente rutiere, Poliţia Rutieră Dâmboviţeană vă recomandă:

Stimaţi conducători auto, înainte de a pleca la drum: -Verificaţi starea autovehiculului, asiguraţi-vă de buna funcţionare a frânei de serviciu, a celei de mâna, a instalaţiilor de iluminare-semnalizare; -Nu uitaţi triunghiurile reflectorizante si trusa medicală de prim-ajutor; -Viteza excesivă sau neadaptarea la particularităţile de drum si de trafic continuă să genereze multe accidente rutiere! -Nu efectuaţi depăşiri neregulamentare! -Folosiţi corect luminile pe timp de noapte sau ploaie abundentă; -Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule! -Folosiţi centura de siguranţă! Aceasta vă poate salva viaţa în caz de accident! -Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! -Oboseala la volan vă poate fi fatală! Planificaţi-vă în aşa fel călatoriile, încât sa nu parcurgeti într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

De asemenea, chiar dacă aveţi calitatea de pieton, nu uitaţi că şi dvs. trebuie să respectaţi normele rutiere!

– Circulaţi numai pe trotuare sau pe pistele special amenajate! – Pe timp de noapte, dacă circulaţi pe partea carosabilă a drumului, aplicaţi pe îmbrăcăminte accesorii reflectorizante sau aveţi la îndemână o sursă de lumină vizibilă din ambele părţi. – Nu circulați pe partea carosabilă a drumurilor! – Traversaţi drumul public doar prin locurile permise! – Nu traversați prin alte locuri decât cele permise sau în fugă; – Evitaţi să circulaţi pe scara mijloacelor de transport în comun! NU UITAŢI: RESPECTÂND ACESTE REGULI, ACORDAŢI PRIORITATE VIEŢII DUMNEAVOASTRĂ!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial