20 aprilie 2024
Dâmboviţa trimite ajutoare sinistraţilor din Galaţi

Dâmboviţa trimite ajutoare sinistraţilor din Galaţi

“Cu binecuvantarea Mitropolitului si Arhiepiscopiei Targovistei, Prof. Univ. Dr. Nifon, a plecat spre Galati inca un transport masiv de ajutoare, cu un camion al Crucii Rosii Romane, insotit de voluntarii Crucii Rosii Dambovita si un reprezentant al Arhiepiscopiei din Targoviste, in valoare totala de 39 mii lei.

Ajutoarele vor fi distribuite cu sprijinul voluntarilor Filialei de Cruce Rosie din Galati, in comuna Cudalbi, care a avut peste 1000 de familii afectate de inundatiile catastrofale.

Acestea constau in 11 tone de cereale diverse, alimente de stricta necesitate, cherestea, apa minerala. Ajutoarele au fost colectate de Compartimentul Social al Arhiepiscopiei Targoviste de la diferite parohii, de la diferite persoane fizice care au raspuns “Apelului” lansat in biserici.

Totodata, transportul mai contine colecte de la primariile Cojasca, Vacaresti, Lucieni, Dragomiresti, Pietrosita, Matasaru, Raciu, Selaru, Cobia, Titu si Sc. Post liceala “FEG”-Tgv.

In perioada urmatoare se va continua ajutorul pe “termen lung” al sinistratilor din Galati cu o sponsorizare, care va include si transportul a 50 tone de ciment de la “CARPATCEMENT S.A. – Fieni.

In perioada urmatoare Filiala Dambovita de Cruce Rosie, avand sprijinul Comandamentului Judetean pentru Situatii de Urgenta, va continua actiunile de colectare de bani si alte ajutoare diversificate, completand stocurile existente si depozitul propriu pentru situatii neprevazute si de pregatire a salariatilor si tinerilor voluntari, in vederea acordarii primului ajutor pentru calamitati – dezastre ce pot afecta unele zone sau localitati.

Multumim celor care au fost alaturi de noi si in numele celor care beneficiaza de ajutoarele primite”.

sursa: Crucea Roşie Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial