4 mai 2024
Dâmboviţa – PSD şi PRM au bătut palma pentru alegeri!

Dâmboviţa – PSD şi PRM au bătut palma pentru alegeri!

„S-a încheiat un protocol de colaborare şi parteneriat între PSD şi PRM. Am avut în ultimele săptămâni mai multe discuţii pe marginea încheierii acestui protocol şi am convenit împreună că avemlucruri care sunt comune celor două partide politice. Şi PSD, şi PRM îşi propun să scoată România din actuala criză economică, socială, politică şi morală.

Am căzut de acord că 7 ani de mandat ai lui Traian Băsescu şi 4 ani de guvernare Băsescu – Boc în România înseamnă colaps economic, conflict între puterile statului, între stat şi societate şi între diferitele categorii sociale. Am stabilit că este necesară o conlucrare a tuturor forţelor politice şi civice interesate în susţinerea dezvoltării economice şi sociale a judeţului şi că în Dâmboviţa PDL generează un deficit de democraţie printr-un comportament agresiv şi nedemocratic.

În interesul unui climat de stabilitate politică şi de normalitate în judeţ, cele două partide semnatare au hotărât să încheie un protocol de colaborare şi parteneriat care, în linii mari, prevede următoarele: fiecare partid îşi păstrează identitatea doctrinară; părţile semnatare vor colabora în campaniile electorale pentru alegeri locale, parlamentare, prezidenţiale anticipate sau la termen, obligându-se la respectarea unui pact de neagresiune şi la supravegherea tuturor operaţiunilor privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru a preveni frauda; partidele politice semnatare au libertatea de a propune candidaţi pentru funcţiile de primari, consilieri locali, consilieri judeţeni, preşedinte al Consiliului Judeţean, iar în cazul în care una dintre părţi nu desemnează candidat la una dintre funcţiile nominalizate mai sus se obligă să susţină candidatul desemnat de cealaltă parte.

De asemenea, ne-am propus să ne susţinem în consiliile locale, după alegeri, să susţinem candidaţii oricăreia dintre părţi pentru funcţiile de viceprimar, pentru funcţiile de preşedinţi de comisii de specialitate în cadrul comisiilor locale. Ne-am propus să contribuim împreună la susţinerea unor proiecte privind dezvoltarea economico- socială a localităţilor şi a judeţului şi am stabilit ca pentru orice situaţii concrete care necesită negocieri suplimentare din partea celor două partide să fie desemnaţi câte trei reprezentanţi”, a declarat senatorul PSD Adrian Ţuţuianu.

„Nu vreau să vă ascund faptul că opţiunea noastră numărul 1 a fost alinierea alături de PSD împotriva jafului care se face în această ţară la momentul actual de către putere. Discuţiile au durat câteva săptămâni, au fost relaxate. Dânşii au venit exact pe solicitările noaste, a fost un dialog constructiv şi rezultatul s-a concretizat 100% în acest protocol.

Din punct de vedere doctrinar, cele două partide sunt de centru- stânga. Dacă PSD se axează pe aspecte sociale privind doctrina sa, PRM protejează valorile morale ale societăţii româneşti. Ne completăm reciproc. Lupta noastră împotriva tendinţelor dictatoriale manifestate de putere în ultima vreme trebuia concretizată într-un astfel de protocol. În ceea ce priveşte colaborarea viitoare, nu am nici un dubiu că suntem doi parteneri serioşi care ne vom face treaba până la capăt. Să dea Dumnezeu să reuşim!

Vom susţine candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean. În primă fază, suntem dispuşi să sprijinim şi candidatul USL la Primăria municipiului Târgovişte. Suntem deschişi la orice fel de colaborare în această privinţă. Vom avea însă listă proprie de consilieri judeţeni”, a precizat Radu Mihai, preşedintele PRM Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial