19 mai 2024
Dâmboviţa: NU vă lăsaţi păcăliţi la telefon! Metoda ACCIDENTUL le iese de minune escrocilor!

Dâmboviţa: NU vă lăsaţi păcăliţi la telefon! Metoda ACCIDENTUL le iese de minune escrocilor!

ÎNŞELĂCIUNEA PRIN TELEFON – UN MOD DE OPERARE PREFERAT DE INFRACTORI !

Poliţia dâmboviţeană vă informează :

Atenţie la metoda “Accidentul “ ! Această modalitate de înşelăciune constă în faptul că persoanele, îndeosebi cele vârstnice, sunt abordate telefonic şi anunţate că o rudă de-a lor a fost implicată într-un accident rutier, ocazie cu care li se solicită virarea într-un cont bancar a unei sume de bani pentru a despăgubi victima accidentului.

Pentru a nu deveni victima unei astfel de înşelăciuni, poliţia vine în sprijinul cetăţenilor cu următoarele precizări : În caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări;

-Orice accident de circulaţie are două variante de soluţionare: depunerea unei plângeri la Poliţie, instituţie abilitată să instrumenteze cazul respectiv, sau înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie. Orice alte variante sunt excluse;

– Nici victima şi nici autorul unui accident nu au nevoie de bani pentru a primi îngrijiri medicale . Este adevărat că unele servicii medicale sunt furnizate contra cost, însă nu este cazul serviciilor medicale de urgenţă. De aceea, în nici un caz, nu trimiteţi bani prin persoane necunoscute, sperând astfel că îi veţi ajuta pe cei dragi – nu faceţi decât să cădeţi în plasa întinsă de infractorul care a profitat abil de naivitatea şi lipsa dumneavoastră de informare.

Starea tehnică a autovehiculelor, în atenţia poliţiştilor rutieri !

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Găeşti, în colaborare cu reprezentanţi ai R.A.R, au desfăşurat o acţiune pe raza de competenţă, pe linia verificării stării tehnice a vehiculelor, ocazie cu care au fost oprite în trafic pentru control un număr de 75 de autovehicule.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au aplicat 42 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 6450 de lei, din care 23 ca urmare a defecţiunilor constatate la autovehicule, fiind retrase 8 certificate de înmatriculare.

• Acţiunea poliţiei pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale!

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Pucioasa, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale în domeniul comercializării produselor agroalimentare.

Poliţiştii au efectuat verificări la 9 agenţi economici, ocazie cu care au aplicat 8 sancţiuni contravenţionale, din care 3 conform Legii 12/1990 şi 5 conform HG 128/1994. Totodată, au fost ridicate bunuri în valoare de peste 660 de lei.

• Poliţiştii au depistat un tânăr de 30 de ani, în timp ce conducea un autoturism , fără a poseda permis de conducere pentru nicio categori de vehicule.

Poliţiştii rutieri au oprit în trafic pentru control un autoturism condus de numitul D.C, de 30 de ani, din Târgovişte. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele acestuia , poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped de art. 86 alin.1 din OUG 195/2002.

INDISCIPLINA PIETONALĂ –UNA DINTRE PRINCIPALELE CAUZE GENERATOARE DE ACCIDENTE RUTIERE !

Poliţia dâmboviţeană vă informează :

Indisciplina pietonilor, atât în cazul adulţilor cât şi al copiilor, constituie o principală cauză generatoare de accidente rutiere.

De la începutul anului şi până în prezent, poliţiştii rutieri au desfăşurat pe raza întregului judeţ acţiuni pentru prevenirea şi combaterea indisciplinei pietonale, ocazie cu care au fost sancţionaţi un număr de 3711 de pietoni, ca urmare a abaterilor săvârşite în trafic. Totodată, poliţiştii rutieri au procedat la sancţionarea contravenţională a 398 de conducători care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, în aceste cazuri fiindu-le reţinute şi permisele de conducere.

În perioada ianuarie –mai 2013, pe raza judeţului au fost înregistrate un număr de 49 de accidente rutiere, în care au fost implicaţi pietoni, din care 41 au avut drept cauză traversarea neregulamentară a părţii carosabile, iar 8 ca urmare a deplasării pietonilor pe drumul public.

În cazul accidentelor produse ca urmare a traversării neregulamentare a drumului public de către pietoni, 23 de persoane au fost rănite uşor, 15 persoane grave, iar un număr de 3 persoane au decedat. Ca urmare a deplasările pietonilor pe partea carosabilă, s-au înregistrat 8 accidente rutiere, soldate cu decesul a două persoane, rănirea uşoară a 4 persoane şi 2 persoane rănite grav.

Cele mai multe accidente au fost înregistrate în mediul rural, respectiv 35, în intervalul orar 12:00-20:00.

Pentru prevenirea implicării copiilor în evenimente rutiere, poliţia dâmboviţeană recomandă părinţilor să îi înveţe pe cei mici :

-Să circule numai pe trotuare ! -Să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje ! -Acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora! -Să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii ! – Să evitei să traverseze strada în fugă!

– Să aştepte mijloacele de transport în comun numai pe trotuare sau refugiile special amenajate şi nu pe partea carosabilă ! -Să evite să se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi să aleagă locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei, etc.) !

În ceea ce priveşte pietonii adulţi, poliţia rutieră le recomandă ca traversarea drumurilor publice să se facă numai prin locurile special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje şi numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor şi numai după ce s-au asigurat temeinic, iar acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, deplasarea să se realizeze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora.

De asemenea, pietonii trebuie să se asigure temeinic înainte de pătrunderea pe partea carosabilă şi să folosească accesorii fluorescente, reflectorizante sau haine de culori deschise, noaptea ori în condiţii de vizibilitate redusă, atunci când circulă pe partea carosabilă a drumului public.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial