2 mai 2024
Dâmboviţa – Măsuri de siguranţă pentru o vacanţă liniştită!

Dâmboviţa – Măsuri de siguranţă pentru o vacanţă liniştită!

Pentru a nu deveni victima unor infracţiuni, poliţia vă informează! Si dumneavoastra aveti un rol important pentru siguranta satului/comunei in care locuiti!

Pe raza judeţului Dâmboviţa, poliţiştii desfăşoară activităţi de prevenire şi combatere a furturilor din locuinţă şi de animale în mediul rural, în cadrul unor programe bine structurate care presupun responsabilizarea şi implicarea întregii comunităţi şi având ca scop principal creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului şi reducerea numărului de infracţiuni.

Astfel, pentru prevenirea furturilor de animale, politiştii dâmboviţeni vă recomandă:

 Pe timpul nopţii asiguraţi cu sisteme de închidere (lacăte, zăvoare, etc.) uşile grajdurilor sau anexelor gospodăreşti unde ţineţi animalele şi păsările;  Pe cât posibil, în timpul nopţii, asiguraţi iluminatul zonelor unde sunt acestea, dar nu uitaţi, unul sau doi câini de pază vă pot scuti de multe neplăceri;  Animalele lăsate nesupravegheate pe păşuni, izlazuri sau pe marginea drumului constituie o pradă uşoară pentru hoţi, nu le creaţi această posibilitate;  Nu amplasaţi grajdurile sau adăposturile de animale la distanţă mare de locuinţă, sau în locuri izolate, fara să asiguraţi paza acestora;  Pe timpul nopţii, pe cât posibil,lăsaţi aprinsă o sursă de lumină în gospodărie.  Daca v-aţi hotarât să vindeţi un animal, nu-l daţi pe promisiuni, încasaţi banii in momentul vânzării;  Atelajele inhămate lăsate nesupravegheate pe stradă constituie un pericol pentru circulaţia publică, dar şi o tentaţie pentru hoţi;

 Când plecaţi de acasa rugaţi vecinii sau rudele apropiate să vă supravegheze locuinţa şi gospodăria!  Solicitaţi si acordaţi sprijin poliţiei din comună pentru prevenirea furturilor de animale şi alte bunuri din gospodaria dumneavoastră. Pentru prevenirea furturilor din locuinţă, este important ca, pe lângă activităţile desfăşurate de poliţie şi populaţia să adopte anumite măsuri de protecţie.

În acest sens, vă recomandăm:

– Nu permiteţi accesul în locuinţă a unor persoane care vă abordează pe stradă, folosind prenume comune de persoane, pentru a vă crea impresia că vă cunoaşte; – Nu deschideţi uşa necunoscuţilor, indiferent cine pretind că sunt; – În cazul în care la uşa dvs. se prezintă persoane care vând sau cumpără diferite produse, evitaţi-le!! În nici un caz să nu le permiteţi accesul în locuinţă; – Cereţi să vi se prezinte şi verificaţi legitimaţiile şi cărţile de identitate ale persoanelor care îşi declină calităţi oficiale; – Nu faceţi publică plecarea dumneavoastră de acasă şi rugaţi vecinii să supravegheze locuinţa. – Nu lăsaţi bilete în uşă atunci când sunteţi plecaţi de acasă; rugaţi un vecin să ia eventualele facturi sau înştiinţări prinse în uşă; – Asiguraţi un iluminat corespunzător in curte;

– Când părăsiţi locuinţa, verificaţi dacă aţi încuiat uşa locuinţei şi ferestrele.

– Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi; – Nu ezitaţi să întrebaţi persoanele străine, pe care le sesizaţi în zonă, pe cine caută; aceste întrebări descurajează posibilii infractori; – Înştiinţaţi poliţia când observaţi că în jurul imobilului dvs. staţionează autoturisme cu mai mulţi indivizi care urmăresc activitatea persoanelor în zonă şi încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale acestora şi ale autoturismelor lor.

– Atunci când persoane străine vi se par suspecte, anunţaţi urgent Poliţia prin apelul de urgenţă 112, care este pus gratuit la dispoziţia dumneavoastră.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial