19 aprilie 2024
Dâmboviţa, în topul ilegalităţilor! 215 sesizări la Poliţie!

Dâmboviţa, în topul ilegalităţilor! 215 sesizări la Poliţie!

Poliţiştii au întocmit dosare penale şi au aplicat sancţiuni contravenţionale, în urma unor sesizări privind încălcarea legislaţiei electorale

În data de 10 iunie 2012, la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa au fost înregistrate 215 sesizări, dintre care 115 au fost primite prin S.N.U.A.U 112, 7 de la Biroul Electoral Judeţean, 83 de la formaţiuni politice, cetăţeni sau reprezentanţi mass-media.

În 102 dintre situaţii, poliţiştii efectuează verificări în cadrul unor dosare penale, fiind întocmite acte procedurale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 67 din 2004 R şi Codului penal. Sesizările au vizat în principal suspiciuni de influenţare a votului, de mită electorală (52) , de transport a alegătorilor la secţiile de votare, prezenţa unor materiale de propagandă electorală în apropierea secţiilor de votare, consumul sau distribuirea de băuturi alcolice la o distanţă mai mică de 500 de metri de secţia de votare, distribuirea mai multor buletine de vot către alegători, fotografierea buletinelor de vot după aplicarea ştampilei de vot.

În toate cele 102 cauze penale înregistrate se continuă cercetările, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept reclamate. Totodată, din totalul sesizărilor primite, în urma verificărilor efectuate de către poliţişti, în 39 cazuri s-a constatat că aspectele sesizate nu se confirmă.

În cursul zilei de ieri au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, pentru distribuirea de băuturi alcoolice în perimetrul secţiilor de votare, respectiv continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale. •

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial