4 mai 2024
Dâmboviţa – Hoţi de ţiţei; Hoţi de curent; Consumatori de droguri

Dâmboviţa – Hoţi de ţiţei; Hoţi de curent; Consumatori de droguri

DOI BĂRBAŢI SUNT CERCETAŢI PENTRU FURT CALIFICAT DUPĂ CE AU SUSTRAS 930 DE LITRI PRODUS PETROLIER

Cei doi au săpat în zona conductei de pompare a sondei, de unde au sustras 930 de litri produs petrolier

Poliţiştii din cadrul postului de Poliţie Corbii Mari au identificat pe numitul N.S., de 32 de ani, din localitate, care deţinea la domiciliul său cantitatea de 930 de litri produs petrolier, ambalat în recipiente de plastic.

În urma activităţilor de verificare şi cercetare, poliţiştii au stabilit că în noaptea de 07/08 februarie 2013, numitul N.S împreună cu B.C., din aceeaşi localitate, au săpat cu ajutorul unor lopeţi în zona flanşei unei conducte de transport material petrolier, de unde au sustras cantitatea de 930 de litri.

Pe numele celor doi, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, urmând a fi prezentaţi parchetului de pe lângă Judecătoria Găeşti, cu propunere de arestare preventivă.

POLIŢIŞTII ŞI REPREZENTANŢII ELECTRICA ÎN ACŢIUNE !

Aceştia au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii furturilor de energie electrică

Peste 40 de poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti şi lucrători Electrica, cu sprijinul unei echipe de luptători S.A.S, au acţionat astăzi pe raza localităţii Pătroaia, pentru prevenirea şi combaterea furturilor de energie electrică.

În urma controalelor efectuate au fost identificate 9 persoane care sustrăgeau energie electrică prin diferite metode, evitând contorizarea.

Potrivit notelor de constatare întocmite de reprezentanţii societăţii de distribuţie a energiei electrice, persoanele în cauză sustrăgeau energie electrică prin folosirea unor instalaţii clandestine racordate direct la reţeaua electrică aflată în imediata apropiere a locuinţelor.

Celor în cauză li s-au întocmit actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de sustragere de energie electrică şi folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul Penal şi Legea nr. 123/2012 a energiei electrice şi a gazelor naturale.

La Centrul de Prevenire a Criminalităţii a avut loc o conferinţă de presă ocazionată de lansarea Planului de Măsuri pentru combaterea consumului şi comercializării de droguri, desfăşurat în perioada februarie-iunie, la care au participat partenerii implicaţi respectiv Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Şcoala Gimnazială Specială Târgovişte, Asociaţia Pro-vita.

Planul de Măsuri are ca scop prevenirea victimizării copiilor, asigurarea unui climat de siguranţă publică şi prevenirea infracţiunilor cu violenţă, conştientizarea tinerilor cu privire la implicaţiile multiple şi complexe ale consumului de substanţe cu propietăţi psihoactive în societate şi formarea unei atitudini civice conştiente şi responsabile .

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial