1 mai 2024
Dâmboviţa – Ce le mai place ţuica… la volan!

Dâmboviţa – Ce le mai place ţuica… la volan!

54 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii dâmboviţeni, în urma unor acţiuni pe linia combaterii încălcării regimului legal de viteză şi a infracţiunilor stradale

În zilele de 15 şi 17 iunie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Târgovişte şi Poliţiei Oraşului Pucioasa au organizat şi executat mai multe acţiuni preventive, pe raza de competenţă, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale, şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv pentru asigurarea respectării regimului legal de viteză.

Astfel, poliţiştii au oprit în trafic pentru control 60 de autovehicule, aplicând 54 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 14 300 lei.

Totodată, poliţiştii au depistat în trafic doi conducători auto, aflaţi la volanul autoturismelor sub influenţa băuturilor alcoolice. Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice (art. 87 alin. 1 din O.U.G 195/2002 R)

Potrivit art. 87 din O.U.G 195/2002, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial