24 aprilie 2024
Dâmboviţa – 880 de infecţii respiratorii. Opt persoane, internate

Dâmboviţa – 880 de infecţii respiratorii. Opt persoane, internate

“Din centralizarea raportarilor primite de la furnizorii de servicii medicale, intervalul 21 -27 ianuarie 2013, la nivelul judetului nostru au fost inregistrate 880 de infectii respiratorii din care 8 cazuri internate si 163 de pneumonii, pentru 27 dintre ele impunandu-se tratament sub stricta supraveghere medicala.

Cei mai receptivi la astfel de imbolnaviri au fost copiii, in special grupele de varsta 0-1 an (44 de pneumonii cu 20 de cazuri internate) si 5-14 ani(263 de infectii respiratorii acute, doar cu 2 cazuri internate).

Numarul total al persoanelor imunizate antigripal, din categoria celor la risc, se ridica la 28230, acesta fiind si numarul de doze de vaccin antigripal pe care DSP Dambovitale-a primit prin repartitie de la Ministerul Sanatatii .

Reamintim populatiei ca gripa este o boala infectioasa acuta foarte contagioasa care se transmite pe cale aeriana si care se manifesta prin simptome respiratorii si fenomene toxice generale, putand evolua uneori spre forme grave.

De aceea, D.S.P. Dambovita recomanda tuturor persoanelor sa respecte regulile de igiena personala si colectiva si sa se adreseze medicului de familie la aparitia primelor semne de boala(febra 39-40 de grade Celsius, frisoane, cefalee, dureri musculare, raguseala pana la afonie, astenie fizica, congestionarea faringelui, tuse uscata obositoare, inapetenta, greturi / varsaturi)”, se arata intr-i informare remisa redactiei noastre de Directia de Sanatate Publica Dambovita..

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial