25 aprilie 2024
Dâmboviţa – 141 de cazuri de pneumonie! 21 de persoane, spitalizate!

Dâmboviţa – 141 de cazuri de pneumonie! 21 de persoane, spitalizate!

COMUNICAT DE PRESA

In cadrul sistemului de supraveghere a infectiilor respiratorii si a gripei, in perioada 26 noiembrie–2 decembrie 2012 , in judetul Dambovita s-au inregistrat 552 de infectii acute ale cailor respiratorii superioare , din care 36 au fost cazuri ce au necesitat tratament sub supraveghere medicala si 141 de cazuri de pneumonie virala, din care 21 au fost cazuri spitalizate.

Cei mai receptivi la astfel de imbolnaviri au fost copiii din grupele de varsta 1 – 4 ani si 5 – 14 ani.

Nu s-a inregistrat nici un caz de gripa clinic sau confirmat prin laborator. Reamintim populatiei ca gripa este o boala infectioasa acuta foarte contagioasa care se transmite pe cale aeriana ( direct prin tuse sau stranut si indirect prin obiecte proaspat contaminate ) si care se manifesta prin simptome respiratorii si fenomene toxice generale, putand evolua uneori spre forme grave.

De aceea, recomandam tuturor persoanelor sa respecte regulile de igiena personala si colectiva si sa se adreseze medicului de familie la aparitia primelor semne de boala ( febra 39 – 40 grade Celslius, frisoane, cefalee, dureri musculare, astenie fizica, congestionarea faringelui, raguseala pana la afonie, tuse uscata obositoare, inapetenta, greturi, varsaturi.

O masura eficienta pentru prevenirea gripei si pentru a ajuta sistemul imunitar al organismului sa lupte cu boala este vaccinarea antigripala.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial