17 mai 2024

Cum vă feriți de pericole pe timp de ploaie!

inun7ALEGE VIAȚA! CONDUCEȚI PRUDENT, PE TIMP PLOIOS!

Pentru un şofat  în siguranță pe timp ploios, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă prudent, să adapteze continuu viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic și să ia în calcul faptul că în astfel de condiții spațiul de frânare crește substanțial.

Pentru o călătorie sigură şi pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, le recomandăm șoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa în mers pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

Având în vedere temperaturile ridicate din ultima perioadă, pe carosabil pot apărea denivelări în care se creează o peliculă de apă, astfel producându-se fenomenul de acvaplanare. În contextul apariției acestui fenomen, vă recomandăm să evitați acționarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare ale autovehiculului.

În situația conducerii autovehiculelor în condiții de ploaie este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri.

Totodată, recomandăm păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate, iar fiecare manevră în trafic trebuie făcută numai după o temeinică asigurare.

Totodată, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

Recomandăm pietonilor să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

www.mariusbuga.ro_images_112COMUNICAT DE PRESĂ

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa atrage atenţia cetăţenilor:

Apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau  alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei.

Apelarea prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 trebuie făcută numai în cazuri de urgenţă care necesită intervenţia promptă a poliției, pompierilor, jandarmilor sau ambulanței.

Nu apelați în mod abuziv 112 și nu alertați în fals instituțiile specializate de intervenție!

Convorbirile din sistemul 112 sunt înregistrate şi se păstrează 10 ani. Aflarea automată a numărului şi locaţiei urgenţelor permite identificarea apelurilor false şi/sau injurioase, iar persoana care se pretează la asemenea fapte riscă să fie sancționată contravențional.

Vă atragem atenţia că, potrivit reglementărilor legale, apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau  alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei.

litoralACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU UN SEZON ESTIVAL ÎN SIGURANȚĂ

Polițiștii dâmbovițeni au luat măsuri suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, în Sezonul Estival 2017.

În perioada 26 iunie – 02 iulie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița a acționat pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, astfel că peste 300 de poliţişti au fost zilnic în teren.

La acțiunile organizate au participat poliţişti de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea criminalității economice, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă.

În urma activităților, au fost constatate 167 de infracţiuni (judiciare, la regimul circulaţiei sau de altă natură), iar 25 de persoane au fost surprinse în flagrant delict.

De asemenea, au fost aplicate 2.153 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 472.000 de lei şi au fost confiscate bunuri în cuantum de 20.408 de lei.

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 213 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 și 135 pentru fapte de altă natură.

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în urma cărora au aplicat 1.805 sancţiuni ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 3 pentru conducere sub influența alcoolului și 423 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 76 de permise de conducere, dintre care 7 pentru consum de alcool și 17 pentru viteză excesivă şi au retras 31 de certificate de înmatriculare.

Pentru petrecerea unui sezon estival în siguranță, polițiștii vă recomandă:

Pe litoral sau la munte, indiferent unde vă petreceți vacanța, fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute şi nu vă lăudaţi sau nu vă expuneţi bunurile de valoare, deoarece, printre amabili şi binevoitori puteţi întâlni şi escroci!

Când mergeți la plaja, luaţi cu dumneavoastră sumele strict necesare pentru cumpărături sau plăţi curente!

Nu lăsaţi copiii să se joace nesupravegheați, mai ales în zonele aglomerate!

Învăţaţi-vă copiii că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră!

Când parcați autoturismul, nu lăsaţi în interior genţi sau sacoşe, chiar dacă nu conţin bunuri de valoare, deoarece pot atrage atenţia infractorilor!

lemnAcţiuni ale poliţiştilor pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice

În perioada 26 iunie – 02 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, cu sprijinul formaţiunilor de profil, au acționat pe raza judeţului Dâmbovița pentru depistarea şi sancţionarea ilegalităţilor din domeniul silviculturii.

Activităţile au constat în verificarea circuitului parcurs de la tăiere la prelucrarea şi comercializarea lemnului, fiind efectuate controale în teren, precum şi asupra tuturor documentelor existente.

Din numărul total al controalelor, 20 au fost efectuate în fondul forestier şi 36 pe drumurile publice, pentru verificarea legalităţii  transportului de material lemnos, fiind controlate 96 de vehicule.

În urma neregulilor descoperite, poliţiştii au aplicat 171 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 42.131 de lei şi au constatat 3 infracţiuni, dintre care una la Legea 46/2008 privind Codul Silvic.

Ca măsura complementară, poliţiştii au dispus ridicarea în vederea confiscării a 17.7 m³ de material lemnos tăiat ilegal sau a cărui provenienţă nu a putut fi justificată.

La acțiuni au participat și reprezentanții altor instituții cu atribuții în domeniul silviculturii.

rutiCercetați de polițiștii rutieri pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

Polițiștii rutieri au depistat doi bărbați în timp ce conduceau autovehicule pe raza județului Dâmbovița, deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, unul dintre aceștia a prezentat o alcoolemie de  0.80 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar celălalt a refuzat atât testarea, cât și prelevarea de mostre biologice.

De asemenea, două persoane sunt cercetate după ce au fost depistate de polițiști în timp ce conduceau autoturisme pe drumurile publice, deși nu posedau permise de conducere.

O femeie este cercetată de poliţişti după ce a sustras bunuri dintr-un magazin

Poliţiştii din Târgovişte au fost sesizaţi de administratorul unei societăţi comerciale din localitate cu privire la faptul că o persoană a sustras bunuri din magazin.

În urma verificărilor efectuate, a fost identificată o femeie de 42 de ani care, în timp ce se afla în incinta magazinului, a sustras produse în valoare de 466 de lei, trecând pe lângă casele de marcat fără să le achite.

Bunurile sustrase au fost recuperate şi predate societăţii prejudiciate.

Pe numele celei în cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt.

 

 

 

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial