29 martie 2024
Cum să transformi un balcon sub 15 m² în terasă, pentru a avea propria ta oază de liniște și relaxare

Cum să transformi un balcon sub 15 m² în terasă, pentru a avea propria ta oază de liniște și relaxare

Webp.net-resizeimage-23Pandemia a transformat viața obișnuită într-una plină de reguli și restricții, iar cel mai tare au fost loviți cei care locuiesc la apartamente. Dacă te numeri printre aceste persoane, atunci sigur ai simțit lipsa unui loc în care să te relaxezi. Dacă locuiești într-un apartament mic, cum este cazul multora, citește acest articol pentru a descoperi ce metode ai la îndemână pentru a crea un spațiu în care să îți petreci timpul liber chiar la tine acasă.

 

Mai jos găsești câteva idei de amenajare a unui balcon mic pentru a avea propria-ți oază de liniște:

Păstrează un aspect cât mai simplu al balconului

Cea mai bună opțiune de a avea o oază de relaxare la bloc este amenajarea unei camere sau a balconului în acest sens. Acest lucru este posibil chiar și când locuiești într-un apartament mic și mai vechi și ai un spațiu cu o suprafață de mai puțin de 15 metri pătrați. Primul aspect de care ar trebui să ții cont este că mai puțin poate însemna mai mult în acest caz, adică cel mai bine este să păstrezi simplitatea.

Nu îngrămădi obiecte prea multe

Dacă vrei să aduci natura în balconul tău, nu vei avea nevoie de prea multe obiecte. Astfel, poți așeza câteva ghivece pe pervazul geamului pentru a avea puțină verdeață și a reda un aspect cât mai natural al locului. Ceea ce nu ar trebui să îți lipsească este o masă pentru terasa ta, iar aceasta nu trebuie să fie foarte mare. Poți merge pe varianta uneia rotunde, pentru a-ți ocupa cât mai puțin din spațiu. Mai departe, poți alege să pui câteva scaune sau chiar un fotoliu pentru a te putea relaxa așa cum trebuie.

Asigură-te că ai o atmosferă plăcută

Relaxarea înseamnă și o vedere și o atmosferă cât mai apropiată de cea a naturii. Pentru că ești la oraș, totuși, și pentru că nu toată lumea este atât de norocoasă încât să iasă pe balcon și să poată vedea munții sau vreun râu, poți crea o ambianță care să te ducă cu gândul că te afli într-un astfel de peisaj. Fie că alegi să pui un tapet pe unul dintre pereții balconului, fie că pui câteva plante decorative, acestea te pot ajuta la realizarea unei ambianțe plăcute și liniștitoare în care te poți recrea alături de cei dragi.

Personalizează-ți balconul

Cel mai bine este ca atunci când vrei să ai propria ta oază de liniște să folosești obiecte puține, dar de efect, care să dea un aer personal balconului tău. De asemenea, poți lucra la realizarea acestui spațiu împreună cu familia – astfel vă veți aduce toți contribuția la crearea unui loc de care vă puteți bucura nu doar în aceste timpuri, ci și atunci când vremea nu vă permite să ieșiți.

Balcoanele mici pot prinde viață cu puțină inspirație, însă dacă nu ai prea mult spațiu la dispoziție, elementele minimaliste sau cât mai puține obiecte te pot ajuta să creezi o adevărată oază de liniște și pace chiar și într-un spațiu mai mic de 15 metri pătrați, iar vara este cel mai potrivit anotimp să lucrezi la un astfel de proiect.

Sursa foto: Pixabay.com

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial