26 aprilie 2024
Cristian Daniel STAN: ”Transportul local târgoviștean a cunoscut investiții fără precedent în ultimii 2 ani”

Cristian Daniel STAN: ”Transportul local târgoviștean a cunoscut investiții fără precedent în ultimii 2 ani”

”Investițiile substanțiale în transportul public local târgoviștean încep să își arate roadele!

Numai într-un singur an și pe un singur traseu (5), numărul lunar de călători a crescut cu 17.906 utilizatori, respectiv de la 41318, în luna februarie 2022, la 59224, în luna februarie 2023! Continuăm analiza la nivelul întregului oraș!

‼️Reamintim faptul că transportul local târgoviștean a cunoscut investiții fără precedent în ultimii 2 ani, iar intervențiile continuă.

👉În afara proiectului de construire a 3 autogări, de modernizare a stațiilor de călători și a coridoarelor de transport, au fost achiziționate nu mai puțin de 40 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, iar prin proiectul intitulat „Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcționale Târgoviște prin achiziția de autobuze ecologice – etapa I”, se va realiza extinderea transportului public cu autobuze noi, moderne, la întreaga zonă funcțională a municipiului Târgoviște (25 de unități administrativ teritoriale).Investiția, depusă în cadrul parteneriatului Primăria Târgoviște – Primăria Șotânga, constă în achiziția a:

✅– 21 autobuze electrice de capacitate mare (12 m) dotate;

✅– 21 stații de încărcare lentă pentru autobuze electrice – la autobază;

✅– 7 stații de încărcare rapidă pentru autobuze electrice – pe traseu;

Valoarea investiției este de 68,075,969.07 lei, TVA inclus, este finanțată în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C10 – Fondul Local și a fost deja aprobată.”

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial