19 aprilie 2024
Cum să îţi renovezi baia cu bun gust

Cum să îţi renovezi baia cu bun gust

Ce poate fi mai minunat decat sa decorezi locuinta asa cum iti imaginai? Totul este posibil cu putina creativitate si daca ai la indemana toate materialele de care ai nevoie. Daca majoritatea oamenilor se focuseaza in mare parte pe living, ce-ar fi sa iei in considerare si redecoarea baii cu produse si materiale speciale? Baia este incaperea in care investim poate cei mai multi bani si de aceea atunci cand trebuie sa renovam, este bine sa facem un plan pe care sa il urmam. Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand renovezi o baie?

Fa-ti o imagine despre cum vrei sa arate baia ta

baieNu te apuca sa scoti din baie toate obiectele sanitare daca tu inca nu stii cum vrei sa arate baia ta. Si da, trebuie sa ai in minte toate detaliile. Este primul pas pe care trebuie sa il faci atunci cand vrei sa redecorezi baia. Detaliile sunt importante pentru ca poate ulterior vei gasi ceva ce s-ar putea sa se potriveasca cu planul tau. De multe ori, vechiul raft sau vechiul lavoar se poate integra foarte bine cu noua baie.

Inspira-te

Desigur, nu trebuie sa faci schite sau desene. Poti sa te inspiri de pe diverse site-uri, poti cauta anumite tipuri de design. Pe Pinterest ai o multimer de pinuri si boarduri care te ajuta in acest sens. Iti plac unele culori pe care le vezi in poze? Poti opta pentru ele numaidecat. Iti place cum arata acea cada freestanding din poza? Da, poti alege si tu una. Dar fii mereu atent si la detaliile din poza, pentru ca de fapt asa contureaza ideea si designul unei bai moderne. Salveaza mai multe poze si idei de renovare si la final vezi ce ai putea sa iei din fiecare. Apoi gandeste-te daca puse toate impreuna alcatuiesc baia pe care ti-o doresti cu adevarat.

Aloca un buget pentru renovarea baii

Un lucru extrem de important pentru acest proiect este alocarea unui buget. Indiferent ca este mare sau mic, daca tii cont de el, vei ajunge la rezultate frumoase. De obicei oamenii nu tin cont de bugetul de care dispun si incep sa cumpere materiale scumpe la inceput, iar cand ajung la obiectele sanitare sau la mobilierul din baie, sunt nevoiti sa renunte la ideile lor initiale. Asigura-te ca atunci cand va trebui sa alegi cada preferata sau acel lavoar special vei dispune de suficienti bani pentru ele.

baie1Cauta din timp produsele pe care le doresti

Atunci cand ai o multime de idei pe care le iei de pe diferite site-uri, se poate sa gasesti foarte greu obiectele sanitare sau mobilierul pe care l-ai vazut in poze. De aceea, cauta din timp produsele de care ai nevoie, s-ar putea sa ajunga la tine in saptamani sau luni. Se poate sa nu gasesti aceleasi produse ca si in poze, dar important este sa iti stabilesti o directie de design pe care vrei sa o urmezi.

 

Rafturi din lemn

Chiar daca dispui de o baie mare sau una mai mica, rafturile mici din lemn au un impact estetic si vizual foarte mare, deoarece induc ideea de aer fresh, simplu si care sunt metode bune pentru a depozita lucrurile tale si ale familiei. Ai o multime de variante de a le aseza in baie, fie ca le asezi unu sub celalalt, fie ca le asezi asimetric. Rafturile realizate din lemn sunt foarte utile, mai ales ca pot fi asortate usor in aproape orice design interior. Daca culoarea lemnului nu este pe placul tau, poti oricand s ail vopsesti intr-o culoare care sa se potriveasca.

baie2Verdeata in baie?

Da! Arata foarte fresh si natural si nu e nevoie sa folosesti plante naturale daca crezi ca sunt greu de intretinut intr-o baie. Baile sunt de regula destul de mici si reci, deoarecele oamenii nu se preocupa prea mult de folosirea unor obiecte de decor pentru baie. Da culoare si un plus de vitalitate baii tale prin alegerea unor ghivece mici cu flori naturales au artificiale. Desi multa lume nu opteaza pentru acest tip de decor pentru baie, ideea de natura da prospetime si simplitate unei incaperi, indiferent ca este bucatarie, baie sau alta camera din locuinta ta. Fii creativ, inpira-te si gaseste locul potrivit in baie pentru amplasarea unor elemente de décor originale cu siguranta iti va da un vibe foarte fresh in fiecare dimineata.

Detaliile conteaza

Daca cu mobilierul de baie si cu obiectele sanitare ti se pare ceva mai usor, organizarea si alegerea corecta a lucrurilor mici presupune putina creativitate. Gaseste un loc pentru cosul de rufe, pentru rafturi si pentru diferite cosuri ornamentale daca ai nevoie. Alege obicte de décor simple si de efect, prosoape si covoare care sa se potriveasca cu restul baii si care fac diferenta in materie de design si diversitate.

Doresti sa ai o baie fabuloasa in care sa intri cu drag? Neakaisa te ajuta sa faci alegerile potrivite pentru o baie cu adevarat frumoasa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial