19 mai 2024

Cum a vrut să păcălească poliţiştii cu un permis de conducere FALS!

www.mariusbuga.ro_images_permisInfracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, cercetate de poliţiştii dâmboviţeni

În noaptea de 02/03 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Târgovişte au oprit pentru control, pe raza localităţii Nisipuri, un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, acesta prezentând un permis de conducere fals.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, din cercetări a reieşit că autovehiculul i-a fost încredinţat pentru a fi condus pe drumul public, de către proprietar, un bărbat de 44 de ani, care cunoştea faptul că cel în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului” şi „uz de fals”, respectiv „încredinţarea de către o persoană a unui autovehicul, pentru conducerea pe drumurile publice, altei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere”.

Totodată, poliţiştii găeşteni au depistat un tânăr de 28 de ani, din judeţul Argeş, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Răscăeţi, deşi se afla sub influenţa alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, tânărul a prezentat o alcoolemie de 0.51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Faţă de acesta, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului”.

De asemenea, un alt tânăr de 24 de ani, din Lunguleţu este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, după ce a fost depistat de poliţişti conducând un autoturism pe raza oraşului Titu, deşi nu avea acest drept.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial