25 aprilie 2024
CULISE SCANDALOASE! Fuziuni dubioase și tăinuire de acte oficiale! AICI!

CULISE SCANDALOASE! Fuziuni dubioase și tăinuire de acte oficiale! AICI!

Haosul din documentaţia clubului Chindia pare a avea origini mai vechi, de când CSM Târgovişte a fuzionat cu CS Răcari, în vara anului 2010. Din acel moment clubul Primăriei nu mai putea fi afiliat la Federaţia Română de Fotbal şi nici nu mai putea fuziona ulterior cu Chindia, tocmai amănuntul de care s-a legat Comitetul de Urgenţă al FRF când i-a ridicat grupării târgoviştene dreptul de promovare pentru o perioadă de trei ani. Se formează un lanţ al slăbiciunilor, construit din elemente suspecte, care au aruncat în întuneric un proiect fotbalistic ce se dorea strălucitor.

CSM Târgoviște fuzionează cu CS Răcari

Cum CSM Târgovişte retrogradase din Liga a-3-a şi nici nu mai existau intenţii de a continua nici măcar la judeţ, oficialii clubului au decis să le cedeze locul în divizia D celor de la Răcari, înţelegere negociată politic. „Primarul nostru, Marius Caraveţeanu, s-a înţeles asupra acestui aspect cu cel de la Târgovişte, Gabriel Boriga, moment din care subalternii au început să se ocupe de documentaţie, mai ales că aveau la dispoziţie o singură zi să rezolve treaba. Actele au fost semnate în prezenţa mea între Ciprian Iugulescu, preşedintele lui CSM Târgovişte şi Lică Movilă, pe atunci preşedinte la CS Răcari, de faţă fiind şi fostul arbitru Armand Mihălăchioiu. S-au întocmit trei exemplare, din care unul a rămas la Răcari, unul la CSM, iar altul a mers la AJF Dâmboviţa, la mapa preşedintelui Emil Tudor, după ce i-a fost înmânat iniţial secretarului Severin Anghelinu”, ne-a dezvăluit Vasile Niţă, pe atunci antrenorul echipei din Răcari. Anghelinu confirmă spusele lui Niţă şi recunoaşte veridicitatea fuziunii dintre CSM Târgovişte şi CS Răcari, completat de Ioan Negoescu, vicepreşedintele AJF Dâmboviţa. „Nu are rost să o tot ascundem, se ştie foarte clar că această fuziune între cluburi a existat, fiind aprobată inclusiv de Biroul Executiv al AJF. Dacă adevărul era spus de la bun început, Chindia nu ar mai fi ajuns să fuzioneze cu CSM şi nu ar mai fi avut problemele de astăzi”. Chiar şi Ciprian Iugulescu, preşedintele de la CSM Târgovişte, a recunoscut în urma unei discuţii mai bărbăteşti că alianţa dintre cluburi a fost întărită cu acte.

Tudor merge pe sârmă!

În ciuda evidenţelor, preşedintele AJF Dâmboviţa, Emil Tudor, neagă cu vehemenţă existenţa acestei fuziuni, încercând să iasă basma curată dintr-o situaţie ingrată, să nu-i spunem penală, de vreme ce la mijloc pare a fi vorba despre o tăinuire de acte oficiale. „Nu a existat nici o fuziune între CSM Târgovişte şi CS Răcari, iar la noi nu a fost înregistrat nici un document în acest sens (!). Echipa din Răcari a pătruns în Liga a-4-a pentru că erau locuri disponibile, iar acolo este au o bază sportivă frumoasă”. Amuzantă declaraţia lui Tudor, care lasă de înţeles că la judeţ se promovează în funcţie de cum arată baza sportivă şi nicidecum de rezultatele obţinute. „Ce putea să mai facă Tudor dacă aşa a venit ordinul de la şeful său direct, Pompiliu Nedelcu, pe atunci preşedinte executiv la Chindia?”, a sunat o întrebare cu răspunsul ataşat. Dacă lucrurile stau cum le relatează Anghelinu, Negoescu sau Vasile Niţă şi cam aşa stau, Emil Tudor ar trebui să îşi înainteze urgent demisia din funcţia de preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Dâmboviţa, ori să fie demis pe loc!

Incompatibilitatea lui Pompiliu Nedelcu

Consilier în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa, unde director este Pompiliu Nedelcu, Emil Tudor nu prea are de întors la un eventual ordin, dacă vrea să mai mănânce o pâine în plus. Nedelcu recunoaşte cu sinceritate că pe atunci îndeplinea funcţia de preşedinte executiv la Chindia şi că personal a semnat actele de fuziune cu CSM, completând cu seninătate că la mijloc era şi o situaţie de incompatibilitate. „Dacă a existat vreo fuziune, aceea a fost între Chindia şi CSM, nu şi una iniţială între CSM şi Răcari.Vedeţi pentru ce m-am retras din funcţia de preşedinte şi l-am lăsat pe domnul Crăciunescu? Era şi o incompatibilitate, dar nici nu am vrut să mai continuu. I-am ajutat să se pună pe picioare, iar acum să se descurce, am multe altele de făcut”.

Costin MIHAI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial