28 aprilie 2024
Cătălin Tănase şi-a anunţat retragerea dintr-un proiect care s-a prăbuşit ca un castel de nisip!

Cătălin Tănase şi-a anunţat retragerea dintr-un proiect care s-a prăbuşit ca un castel de nisip!

Lăsată pe mâna lui Ciprian Iugulescu şi a găştii sale, de campioana MCM Târgovişte s-a ales praful, ca de tot ce a atins preşedintele lui CSM Târgovişte! Susţinut periculos de mult de primarul Gabriel Boriga, Iugulescu i-a înlăturat pe toţi cei care au performant în sport în ultima vreme, exemplu Cătălin Tănase, Ionel Pitaru şi chiar Laurenţiu Popescu, stârnind un val uriaş de nemulţumire în cercurile sportive şi chiar în rândul opiniei publice! Nu ar fi exclus ca până şi Monika Boriga să aleagă o altă destinaţie decât Târgovişte, un semnal de mare avertisment pentru primar, care riscă să piardă tot mergând pe mâna lui Iugulescu

Până acum mândria oraşului, echipa de baschet MCM Târgovişte a fost atinsă şi ea de flagelul scandal, parcă mai mare şi mai urât decât toate. În spatele trofeelor interne şi ale evoluţiilor continentale au clocit interese şi orgolii gigantice în comparaţie cu cele de la fotbal, care s-au dezlănţuit o dată cu retragerea lui Gabriel Boriga. Decizie uluitoare, de vreme ce primarul a depus un efort colosal în acest proiect, fiind de notoritate pasiunea sa pentru baschetul feminin, dar şi faptul că soţia, Monika Broşovszki-Boriga, evoluează pentru MCM. Chiar dacă a invocat motive născute din criza economică, sursele noastre spun că decizia lui Boriga de a se retrage de la echipă şi de a mai investi bani publici în baschet a fost mai degrabă un ordin trasat de partid, şi aşa într-o dramatică scădere de popularitate după deciziile dure impuse de Guvernul Boc.

Petreceri cu baschetbaliste

Chiar dacă nu a fost o mână de fier, Boriga a ştiut totuşi să etanşeze frământările de la echipă, măcinată şi ea de războaie intestine. Bucurându-se de sprijinul necondiţionat al primarului, Ciprian Iugulescu a făcut şi aici ţăndări echilibrul de grup, avându-l alături pe antrenorul secund Marius Dobă. Oameni puşi pe trai, cei doi au încercat permanent să-i ştirbească autoritatea şi meritele “principalului” Cătălin Tănase, un tip liniştit, familist şi profesionist. În loc să petreacă prin cluburi alături de baschetbaliste, Tănase a ales confortul conjugal, dar a pierdut tot mai mult contactul cu gaşca şi chiar cu primarul Boriga. “După meciuri sau antrenamente am ales să îmi petrec timpul alături de soţia şi de băieţelul meu, pe care i-am neglijat destul datorită profesiei. Nu o să mă vedeţi niciodată că o să ies la discotecă sau la băutură cu sportivele mele, altfel nu aş mai avea nicio autoritate în faţa lor. Sunt un om normal, care vrea să muncească corect şi să îşi păstreze familia”, s-a limitat să spună Tănase, foarte iubit însă de jucătoarele cu caracter puternic, gen Monika Broşovszki, Larisa Toma sau Chrissy Givens, primele pe teren, dar ultimele la bani, pentru că marile vedete aduse de afară ori protejatele anumitor personaje s-ar fi supărat tare dacă nu şi-ar fi luat salariul la secundă.

MCM s-a rupt de CSM

Fără implicarea lui Boriga lucrurile au luat-o imediat razna, jucătoarele străine topindu-se repede, la fel şi cvasi inexistentul manager Attila Broşovszki, aşa că tot Cătălin Tănase a alergat ca un disperat după sponsori. “Timp de două săptămâni am primit numai promisiuni, iar fără ceva concret nu văd pentru ce m-aş păcăli singur. V-am spus că voi continua la Târgovişte doar dacă ne vom lupta pentru câştigarea trofeelor interne, ori acest lucru nu îl mai văd posibil fără sprijinul autorităţilor. Acestea fiind spuse, îmi anunţ retragerea de la echipă şi îi doresc mult succes lui Ciprian Iugulescu în tentativa de a atrage sponsori. Ca vicepreşedinte al MCM Târgovişte, vă pot spune că din acest moment pică orice colaborare cu CSM, care poate intra în altele pentru a salva echipa. Cum primarul Boriga a anunţat că nu se vor mai aloca bani publici la echipa de baschet, mingea este acum în terenul lui Ciprian Iugulescu, care nu a binevoit să îmi prezinte cum au fost cheltuiţi banii publici primiţi de la autorităţi, solicitându-mi un referat, în traducere libere, umilinţă pe care nu o voi accepta niciodată din partea nimănui, mai ales din partea acestui personaj”. Pozând în salvatorul universului, Iugulescu a anunţat că echipa a fost înscrisă în campionat, dar sub titulatura CSM şi nu MCM Târgovişte. Rămâne de văzut cine va investi aici, de vreme ce primarul Gabriel Boriga a spus-o obsedant că niciun leuţ din banii publici nu va mai merge către baschet.

Pilos şi cu mai multe slujbe

Un arbitru mediocru de judeţ, asimilat drept “găzdar”, Ciprian Iugulescu nu a impresionat niciodată cu nimic. Profesor de educaţie-fizică şi sport şi asta atunci când are chef să treacă pe la şcoală, omul nostru a pătruns uşor peste tot datorită familiei, una foarte influentă la nivelul oraşului. Chiar şi aşa, a surprins pe mulţi faptul că a fost numit preşedinte la CSM Târgovişte, clubul Primăriei, în contextul în care nu are niciun fel de experienţă managerială, în comparaţia cu mulţi alţi oameni de sport, unii care chiar l-au practicat cu succes. Un personaj flegmatic şi necomunicativ, Iugulescu a adunat rapid multe antipatii, însă doar puţini au avut curajul să-l contrazică, de vreme ce este favoritul primarului Boriga. Au făcut-o Adrian Bogoi, Ionel Pitaru sau Cătălin Tănase, tăindu-şi craca de sub picioare, chit că fiecare în parte ar merita mai multă atenţie din partea edilului decât Iugulescu, ajuns între timp şi observator la Liga a-3-a, în incompatibilitate evidentă, de vreme ce clubul pe care îl conduce a avut echipă de fotbal la acelaşi nivel. “Acum că am plecat şi eu de la echipă, nu aş avea curaj să pun pariu că primarul nu se va răsuci şi că nu va băga bani în baschet, pentru ca echipa să fie condusă de Ciprian Iugulescu”, a remarcat Tănase, scârbit şi el, la fel ca Laurenţiu Popescu, un alt sacrificat, chit că a dus CS Târgovişte din funcţia de director de la locul 400 şi ceva, până pe 26 în ţară. Dacă Tănase are catedră la CSŞ Târgovişte, iar Popescu la Colegiul Naţional “Ienăchiţă Văcărescu”, pentru ca Adrian Bogoi să fie detaşat la Chindia Târgovişte, lui Pitaru i s-a desfăcut contractul de muncă pe motive disciplinare, fără a mai avea dreptul nici măcar la ajutorul de şomaj. Toate acestea, în condiţiile în care Iugulescu este preşedinte la CSM Târgovişte, profesor la “Ienăchiţă Văcărescu”, observator federal şi judeţean, ridicându-şi o mândreţe de vilă la Valea Voievozilor. Dacă toate acestea s-ar fi petrecut într-un stat civilizat, gen Germania, credem că s-ar fi ajuns la un război civil, mai ales că subiectele au fost intens mediatizate.

“Sunt derutată”, recunoaşte şi Monika Boriga

Iată cum şi de ce, dintr-o mare echipă, regina baschetului feminin românesc şi una din revelaţiile competiţiilor continentale, campioana MCM s-a prăbuşit financiar, ca urmare a unui management dezastruos. “Iniţial am fost şocată, iar acum sunt derutată, nu mă aşteptam să se ajungă aici într-un timp aşa de scurt”, recunoaşte până şi Monika Boriga, soţia primarului. “Cu toate astea, dacă la Târgovişte chiar nu se mai poate face nimic, eu nu vreau să renunţ la baschet, aşa că un an sau doi voi continua să joc. Habar nu am unde, cei de la Arad mi-au transmis ceva semnale, însă tot ce vreau în acest moment este să mă odihnesc şi să mă liniştesc, alături de mama şi de băieţulul meu, de familie”, a mai spus Monika. Dacă nici măcar ea nu mai înţelege nimic, vă daţi seama în ce hal a ajuns această echipă sub comanda lui Ciprian Iugulescu.

Unde sunt miliardele noastre băgate în baschet?

Rugat să pună la dispoziţia opiniei publice bugetul echipei de baschet şi modul în care au fost cheltuite miliardele din bani publici, Ciprian Iugulescu a solicitat ajutorul Poliţiei Comunitare, apoi s-a încuit în sediul clubului. Dintr-un calcul simplu, Primăria a alocat pentru acest an suma de 9 miliarde de lei vechi, CS Târgovişte a contribuit în 2009 cu 3,34 miliarde, iar CJ Dâmboviţa cu 2,64 miliarde, dintr-un foc aproape 15 miliarde. Suma impresionantă în condiţii de austeritate, pe care Iugulescu ar fi trebuit să o justifice demult. Slab orator şi cu mari probleme de dicţie, şeful lui CSM Târgovişte nu şi-a asumat niciodată responsabilitatea de a susţine o dezbatere publică. Aşteptăm încă justificarea miliardelor păpate din banii contribualilor şi O DEMISIE DE ONOARE.

COSTIN MIHAI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial