29 martie 2024
CSM Târgoviște, invincibilă în Cupa României

CSM Târgoviște, invincibilă în Cupa României

CSM Târgovişte câştigă pentru a 8-a oară Cupa României la baschet feminin

Târgovişte, 3 aprilie: CSM Târgovişte, cea mai cunoscută ambasadoare a baschetului feminin românesc la nivel internaţional, a câştigat pentru a opta oară Cupa României după ce a învins în finala competiţiei formaţia CSU Alba Iulia, cu scorul de 74-62, pe sferturi 17-20, 13-14, 23-21, 9-19. Astfel, CSM Târgovişte reuşeste performanţa de a fi invincibilă în Cupa României, câştigând toate cele 8 din 10 ediţii la care a participat, în 2008 şi 2011 echipa neluând parte la competiţie.

Reuşita vine după ce în acest sezon, echipa de lângă Turnul Chindiei a reuşit să ajungă în optimile celei mai importante întreceri continentale: Euroliga feminină de baschet.

Jocul împotriva echipei din Alba Iulia a început echilibrat şi prudent, însă târgoviştencele şi-au demonstrat superioritatea în timpul meciului. Cea mai bună jucătoare a echipei câştigătoare a fost Gabriela Mărginean care a marcat 30 de puncte. S-au remarcat şi Jillian Robbins cu 12 puncte şi Matee Ajavon cu 11 puncte.

După primul sfert, fetele din Târgovişte conduc cu 20 la 17. Egalitatea s-a restabilit la mijlocul sfertului secund – 26-26, dar la pauză mare CSM Târgovişte conduce cu 34 la 30. CSM Târgovişte a continuat să domine, chiar şi în sfertul al treilea, câştigat de CSU Alba Iulia cu 23 la 21, târgoviştencele conducând cu 55 la 53. Campioana şi-a demonstrat experienţa şi s-a distanţat cu 64 la 55, cu 6 minute înainte de final.

CSM Târgoviște este cea mai bună echipă feminină din România din ultimii 20 de ani, câștigând în această perioadă 10 Titluri Naționale și 8 Cupe ale României. Totodată, este singura echipă românească ajunsă în sferturile FIBA Eurocup şi singura echipă din România ce a participat în Euroliga Feminină de Baschet, ajungând în optimile competiţiei.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial