3 mai 2024
Chindia Târgovişte, spre prima ligă!

Chindia Târgovişte, spre prima ligă!

Flavius Stoican a declarat luni pentru presa locală că au fost depuse documentele de licenţiere, astfel încât Chindia Târgovişte să poată evolua în prima ligă, în cazul în care echipa va promova la finalul acestui campionat. Şansele nu sunt deloc mici dacă formaţia târgovişteană va rămâne pe locul 3, ţinând cont că primele două clasate, Gloria Bistriţa şi FC Timişoara, au serioase probleme cu dosarul de licenţiere.

În cazul fericit în care Chindia va ajunge în prima ligă, nu va putea juca la Târgovişte şi nici în judeţ, unde nu există un stadion care să se ridice la cerinţele nivelului. Cum despre noua baza sportivă, ce se doreşte a fi construită la marginea oraşului, nu e mai aude nimic, nici în sezonul următor nu sunt şanse de a vedea fotbal de divizia A la Târgovişte, chit că ar promova Chindia. Se pune acum întrebarea, unde va juca echipa lui Flavius Stoican dacă va face din vară pasul către prima ligă?

Neguț ne-a cam speriat

Primul cu care am discutat ieri despre acest subiect a fost preşedintele executiv Mihai Neguţ.

„Haideţi întâi să ajungem în prima ligă şi apoi să vorbim despre stadion. Am depus un dosar de licenţiere, însă pentru a putea activa în eşalonul doi şi nu în divizia A (?). Sunt destule variante pentru a ne putea susţine meciurile de pe teren propriu. La Bucureşti, la Craiova sau poate chiar la Timişoara”, ne-a transmis ieri de pe scara avionului înlocuitorul lui Ion Crăciunescu.

Ar fi o chestie ca echipa să promoveze în prima ligă şi să joace la Craiova. Sau la Timişoara. Foarte interesantă declaraţia preşedintelui Neguţ şi chiar ideea ca formaţia târgovişteană să se mute în Cetatea Băniei, unde fotbalul a dispărut în totalitate.

Gică nu confirmă, dar nici nu infirmă

Dacă Gică Popescu are intenţii să transfere Chindia la Craiova sau chiar la Timişoara, am încercat să aflăm chiar de la fostul internaţional, acum preşedintele onorific la gruparea târgovişteană.

„Nu am vorbit despre acest subiect, pentru că nu este cazul. Încă nu este cazul. De obicei, nu punem carul înaintea boilor. Toate la timpul lor”, a preferat un răspuns elegant Gică Popescu, evitând să ofere amănunte suplimentare.

Nici nu a infirmat însă că echipa ar putea juca în prima ligă la Craiova ori la Timişoara, lucru care ne pune serios pe gânduri. Foarte multe se leagă şi de rezultatul alegerilor din vară, ştiut fiind că proiectul Chindia are şi o mare implicare politică. Numai că, şi opoziţia pare dispusă să negocieze o colaborare cu Gică Popescu, dacă va câştiga alegerile locale.

Țâcă Zamfir ar vrea la Pitești sau la Chiajna

Singurul care a demontat orice variantă de transfer a Chindiei la Craiova a fost naşul lui Gică Popescu, Ţâcă Zamfir, şeful Centrului de copii şi juniori.

„Nu vreau să comentez ce a declarat preşedintele Neguţ, dar nu văd o oportunitate ca echipa să-şi joace meciurile de pe teren propriu la Craiova sau la Timişoara, în cazul fericit în care se va promova în prima ligă. Chindia este făcută pentru dâmboviţeni, este a localnicilor, iar ca variante provizorii de stadion aş vedea mai degrabă Piteşti sau Chiajna, asta până când se va construi şi la Târgovişte o bază sportivă performantă. Craiova este prea departe pentru echipă, pentru suporteri, iar de Timişoara nu mai spun. Nu cred că se pune problema ca formaţia noastră să joace la Craiova, cel puţin eu nu înţeleg rostul unei asemenea declaraţii”.

Cum Craiova e avidă după fotbal de prima ligă, la fel şi Timişoara, cu mari probleme de licenţiere, Chindia ar fi primită în cele două mari oraşe cu braţele deschise. Atunci noi cu ce ne alegem după investiţiile făcute în echipă, care numai anul trecut a primit peste 11 miliarde lei vechi din bani publici. Sau poate chiar mai multe, încă nu am primit un răspuns privind bugetul clubului pe anul 2011.

Costin Mihai | costin.mihai@artpress.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial