19 aprilie 2024
CSM Târgovişte, ultimele pregătiri înaintea startului noului sezon de volei feminin

CSM Târgovişte, ultimele pregătiri înaintea startului noului sezon de volei feminin

csmPregatiri intense pentru jucatoarele echipei CSM Targoviste inainte debutului editiei 2019/2020 a Campionatului National de volei, competitie care va incepe pe 5 octombrie.

Cu doua saptamani inainte de startul editiei 2019/2020 a Divizia A la volei feminin, echipa CSM Targoviste a inaintat in pregatiri. Voleibalistele antrenate de Dragan Nesic au inceput antrenamentele inca de la jumatatea lunii august, dar abia acum pot spune ca au atins cel mai inalt nivel al pregatirilor si sunt pregatite sa inceapa noua stagiune. Initial opt dintre jucatoare au fost prezente, ulterior s-au alaturat si Calota, Trica, Buterez si Ika Van der Vyver, sportive care au jucat la echipa nationala.

Sezonul trecut a fost unul excelent pentru clubul de volei din Targoviste, care a reusit sa incheie pe locul al treilea, in spatele CSM Bucuresti si a campioanei Alba Blaj. Evolutia jucatoarelor nu a fost trecuta cu vederea de cei care conduc destinele echipei nationale a Romaniei. Sase dintre componentele Clubului Sportiv Municipal Targoviste erau convocate la echipa nationala in primavara lui 2019.

CSM incepe sezonul in fata unei nou-promovate

In prima etapa a sezonului 2019/2020, CSM Targoviste incepe in fata uneia dintre echipele proaspat promovate. Astfel, pe 5 octombrie, aceasta urmeaza sa evolueze in compania voleibalistelor de la FC Arges. Cu siguranta va fi un meci in care favorita o sa fie o singura echipa. Partidele cu adevarat tari vor incepe in etapa imediat urmatoare, atunci cand CSM va infrunta detinatoarea trofeului, CSM Alba Blaj. Acela o sa fie si primul meci jucat acasa de sportivele antrenate de Dragan Nesic.

Alba Blaj continua sa fie favorita la castigarea trofeului. Se pare ca a castigat batalia cu CSM Bucuresti pe toate planurile. Atat pe hartie, cat si la casele de pariuri detonatoarea en-titre a trofeului este favorita. In sezonul trecut, cei care pariaza online la Fortuna au vazut evolutia cotelor si cum in toate meciurile directe echipa din Targoviste era mereu cotata mai slab si pana la urma a pierdut trei din acele patru infruntari. In ultimii doi ani, CSM Targoviste a invins CSM Alba Blaj o singura data, la inceputul lunii martie, cu 3-2 (14-25, 25-22, 25-21, 21-25, 15-13).

Meciul din etapa a doua reprezinta ocazia perfecta pentru CSM Targoviste care vrea sa se revanseze dupa esecul din finala Cupei Romaniei. CSM Volei Alba Blaj a castigat Cupa Romaniei dupa o victorie cu 3-1 asupra echipei din Targoviste, acelasi scor pe care il obtinea si in semifinale, in fata CSM Bucuresti.

Asteptari de la cupele europene

Divizia A si Cupa Romaniei nu sunt singurele competitii unde vor juca voleibalistele de la CSM Targoviste. Datorita prestatiei bune din sezonul anterior, echipa s-a calificat din nou CEV Cup, une si-a aflat deja adversara. CSM Targoviste o va infrunta pe Fatum Nyiregyhaza (Ungaria), in saisprezecimile de finala. Primul meci se va disputa in perioada 3-5 decembrie 2019, urmand ca a doua partida sa se joace in intervalul 17-19 decembrie 2019. Daca va trece de aceasta, in optimi va evolua in fata croatelor de la OK Kastela sau invinsa unui meci din Liga Campionilor, din duelul croato-ucrainean Mladost Zagreb – Khimik Yuzhny.

In editia trecuta a CEV Cup la Volei feminin, CSM Targoviste intalnea Galatasaray Istanbul. Evolutia a lasat mult de dorit si dubla mansa cu cea care avea sa termine sezonul pe 4 in Turcia se incheie 0-6 la general.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial