20 aprilie 2024
Cronica de Găeşti, mesaj pentru preacinstitele feţe bisericeşti din Arhiepiscopia Târgoviştei – “Să le crape obrajii ăia rumeni de ruşine!”

Cronica de Găeşti, mesaj pentru preacinstitele feţe bisericeşti din Arhiepiscopia Târgoviştei – “Să le crape obrajii ăia rumeni de ruşine!”

MARIUS-STAN-1Cronica de Găeşti a avut informaţii corecte, în ciuda strădaniei oficialilor de la Arhiepiscopia Târgovişte de a ne trimite pe alte piste. După ce a plecat la Parohia Valea Caselor, preotul Adrian Constantin a fost revocat şi din funcţia de protopop al Protoeriei Găeşti, ieri, 7 noiembrie. Mişcarea era una previzibilă încă de acum mai bine de un an, de când numele noului protopop a început să fie vehiculat pe piaţă, în ciuda faptului că acesta nu îndeplineşte condiţiile din Statutul BOR. Respectivul se numeşte Stan Marius, are 34 de ani, este profesor de religie la Liceul „Iordache Golescu” şi preot de doar 3 ani la Ioneşti, unde nu s-ar fi remarcat cu nimic  din punct de vedere administrativ. statut-BORPotrivit Statutului BOR, pentru a fi protopop, un preot trebuie să aibă cel puţin 5 ani vechime, ceea ce nu este cazul la Stan.

În rândul preoţilor, se discută că socrul lui Marius Stan ar fi în relaţii foarte bune de afaceri cu un înalt prelat, care a ţinut neapărat să facă şi comentarii… glumeţe pe Facebook. Acesta i-ar fi promis „socrelului”, încă de acum câţiva ani: „Îl fac pe gineri-tău protopop!”. Iată, aşadar, că şi-ar fi ţinut promisiunea, în ciuda încălcării regulilor bisericeşti. Nu este exclus ca noul protopop să fi dat examen şi pentru un post în oraş, cu binecuvântarea şi dezlegarea preacinstitelor şi preacucernicelor feţe bisericeşti, implicate în misiuni secrete duhovniceşti care se îmbină perfect cu „sfântul mălai”.

adrian-constantin-in-cl„Oficial”, părintele Adrian Constantin a cerut să plece la Valea Caselor şi să fie retras din funcţia de protopop, deşi în urmă cu foarte puţin timp îşi expunea planurile pentru viitor. Asta spune Arhiepiscopia, pe Facebook. Neoficial, repetăm, de mai bine de un an de zile, Marius Stan s-a lăudat la colegi că el va fi noul protopop. Şi iată că este! Conform enoriaşilor din parohia unde slujea Adrian Constantin, acestuia i se numărau şi coşurile în zilele cu pomeni, fiind tracasat, certat, umilit şi determinat să se retragă, prin metode în niciun caz creştineşti şi ortodoxe.

Tot „ortodox” suntem şi noi încondeiaţi de către preacinstitele feţe bisericeşti cu conturile grase şi cu maşini de ultimul răcnet, cumpărate din muncă cinstită. Cică am fi rău-voitori şi rău intenţionaţi şi că am calomnia Sfânta Biserică. Indivizii ăştia chiar cred că sunt dumnezei pe pământ şi se confundă, flatându-se, cu Sfânta Biserică. Ar trebui să le crape obrajii ăia rumeni de ruşine!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial