4 mai 2024
Cristian Stan – “Baschetbalistele să dea banii înapoi!”

Cristian Stan – “Baschetbalistele să dea banii înapoi!”

❚ Cristian Stan, liderul USL în CLM, spune că sportivele ar trebui să restituie câte 2.500 de euro pentru meciurile pierdute în Euroligă şi 1.500 de euro pentru înfrângerea de la Arad ❚ “La Istanbul nu a interesat pe nimeni meciul de baschet cu echipa din Târgovişte. Noi am jucat într-o sală cu 200 de spectatori, în timp ce într-o alta, de 15.000 de locuri, se desfăşura un antrenament al echipei masculine”, a sunat concluzia tristă, dar adevărată, a lui Cristian Stan ❚ Până marţi, 13 noiembrie, conducerea CSM Târgovişte ar trebui să predea toate documentele solicitate de comisia de analiză şi verificare a activităţii clubului, inclusiv contractele jucătoarelor, venituri personale sau alocări bugetare ❚ Primul pe lista celor din comisia de control este Pavel Babeu, reprezentantul CLM în consiliul CSM, dar şi sportivul acestuia, în cadrul secţiei de radiomatorism, într-un club unde foarte mulţi au fost destul de activi în campania electorală ❚ În mod normal, Ciprian Iugulescu nu va putea scăpa de demitere până la sfârşitul anului, moment în care e greu să-şi mai păstreze şi funcţia de manager al echipei de baschet, iar o dată cu el va pica sigur şi administratorul Marius Dobă

Ciprian Iugulescu, preşedintele Clubului Sportiv Municipal Târgovişte, este de negăsit în ultimele zile. Am încercat să-l abordăm atât la birou, cât şi pe telefonul mobil, însă fără succes.

“Nu este domnul preşedinte, încercaţi mai târziu”, am învăţat pe de rost replica secretarei.

La sediu l-am găsit într-una din zile pe administratorul clubului, Marius Dobă, dar nici măcar nu s-a obosit să iasă din biroul pe care îl împarte cu preşedintele Iugulescu. Probabil că şi maşinile personale sunt la comun, mai să ne tamponeze una pe trecerea de pietoni, cu numerele preşedintelui, dar condusă de soţia administratorului. Când are chef, Iugulescu se plimbă inclusiv cu maşina de serviciu a primarului, e prietenie mare la clubul sportiv al primăriei. Până marţi, 13 noiembrie, Iugulescu ar trebui să predea toate documentele solicitate de comisia de analiză şi verificare a activităţii CSM Târgovişte, inclusiv contractele jucătoarelor, venituri personale sau alocări bugetare.

“Noi mai avem ceva acte, însă am solicitat şi altele. Vrem să le analizăm cât mai repede, pentru a finaliza până pe 20 noiembrie un raport în cadrul comisiei”, ne-a transmis liderul USL în CLM, Cristian Stan, unul dintre cei şase membri ai respectivei comisii.

Baschetbalistele sunt bune de plată sau clubul?

Chiar dacă se află la debutul în Euroligă, CSM Târgovişte este ultima în grupa B, fără victorie în cele două meciuri susţinute, cu Familla Schio şi Fenerbahce Istanbul. Mai mult, formaţia târgovişteană suferă enorm şi în campionat, unde a pierdut fără drept de apel la Arad, echipă pe care a executat-o şi aici, la Cupa Chindia. Dacă până acum s-au bucurat de sprijinul majorităţii consilierilor din CLM, care au alocat Clubului Sportiv Municipal 40 de miliarde lei vechi în ultimele trei luni, baschetbalistele încep să aibă probleme, ba chiar şi şefii lor.

“Cum sportivele sunt plătite numai la victorie, după trei înfrângeri consecutive ar cam trebui să se întoarcă nişte bani înapoi. Clubul ştie să facă adrese atunci când cere bani, aşa că mai aşteptăm una, prin care să restituie ce nu au meritat jucătoarele. Din documentele care ne-au fost puse la dispoziţie în luna august, reiese că primele de victorie erau de 2.500 de euro pentru fiecare jucătoare pentru un meci din Euroligă şi 1.500 de euro la senioare (n.r. probabil că în loc de euro sunt lei), în prima ligă. Când am alocat acei bani, care nu sunt deloc puţini, cu toţii am fost convin şi că se plăteşte numai performanţa, nu şi altceva”, s-a exprimat Cristian Stan, completat de consilierul PP-DD, Cosmin Bozieru.

“Nu ne permitem să dăm aproape un milion de euro la baschet în câteva luni, motiv pentru care propun ca echipa să-şi caute sponsori”.

La Istanbul, dezinteres total pentru meciul cu Târgovişte

Impresionat şi el de propanganda făcută echipei de baschet feminin, participantă în premieră în grupele Euroligii, Cristian Stan nu s-a opus alocării de fonduri, însă acum a realizat că lucrurile nu se prezintă nici pe departe la nivelul aşteptărilor.

“La momentul ăsta îmi dau seama că echipa din Târgovişte nu este de Euroligă. Şi nu o spun pentru că a pierdut la Istanbul, ci pentru că la Fenerbahce noi jucam într-o sală cu 200 de spectatori, în timp ce într-o alta, de 15.000 de locuri, se desfăşura un antrenament al echipei masculine. Aşa cum mi s-a spus, mă aşteptam ca la Fenerbahce să fie o atmosferă incendiară, însă am constatat că la Istanbul că nu a interesat pe nimeni meciul de baschet cu echipa din Târgovişte. Eforturile pe care cu toţii trebuie să le facem pentru ca echipa de baschet să evolueze în Euroligă nu se regăsesc în acest moment”.

De notat că la debutul în grupele Euroligii, cu Familla Schio, în oraş nu a apărut nici un suporter italian, chiar dacă ni s-a transmis că vor veni cu sutele, iar vânzările în oraş vor creşte ameţitor. Cum intrarea nu a mai fost liberă, nu s-a umplut nici măcar Sala Sporturilor, asta poate şi pentru că în echipă nu se regăseşte nici o localnică sau chiar în staff-ul tehnic.

Vremuri grele pentru Iugulescu, Dobă sau Babeu

În mod normal, Ciprian Iugulescu nu va putea scăpa de demitere până la sfârşitul anului, moment în care e greu să-şi mai păstreze şi funcţia de manager al echipei de baschet. Odată cu el, va pica sigur şi team managerul Marius Dobă, care este şi administratorul CSM Târgovişte, exact cei surprinşi petrecând alături de baschetbaliste în clubul de la Satu Mare.

Se pare unul riguros, acest control va analiza inclusiv activitatea personalului de la club, unde apar mulţi care taie frunză la câini şi care îşi iau cam degeaba salariul, cu toţii oamenii partidului iubit. Unii dintre ei au fost, în schimb, destul de activi în campania electorală, încât s-au ales cu parbrizele sparte la maşinile de serviciu, unde şi acum se văd petele de aracet, de la atâta lipit de afişe. Primul pe lista celor din comisia de control este Pavel Babeu, reprezentantul CLM în consiliul clubului, dar şi sportivul acestuia, în cadrul secţiei de radiomatorism, radiogoniometrie sau cum se va mai numi luna viitoare.

Săptămâna ce urmează vom veni şi cu alte subiecte legate de activitatea CSM Târgovişte, al cărui preşedinte plăteşte avocaţi din bani publici pentru a-i târî prin tribunale pe ziariştii incomozi. Mai bine ar fi plătit impozitele pe salarii ale angajaţilor, câtă vreme a avut la dispoziţie aproape 100 de miliarde lei vechi în ultimii doi ani. În traducere valutară, vreo două milioane de euro sau trei milioane de dolari. Din bani publici.

Costin Mihai | costin.mihai@jurnaldedambovita.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial