25 aprilie 2024
Meci SÂNGEROS, la Viişoara! Fotbaliştii şi-au împărţit PUMNI şi PICIOARE!

Meci SÂNGEROS, la Viişoara! Fotbaliştii şi-au împărţit PUMNI şi PICIOARE!

❚ Cadrele incredibile văzute pe stadionul “Vasile Tudor” le întrec pe cele din filmele de acţiune sau din meciurile de wrestling ❚ Din momentul întreruperii meciului, suprafaţa de joc s-a transformat într-un ring de kickboxing, în care s-au împărţit la greu pumni şi picioare ❚ Jucătorul care a avut cel mai mult de îndurat a fost Bobe, ajuns în comă la Spitalul Judeţean Târgovişte, după ce a fost călcat în picioare de fotbaliştii şi suporterii echipei gazdă, atât pe teren, cât şi în afara acestuia, la marginea drumului

Scene de groază petrecute marţi dupăamiază pe terenul de fotbal din Viişoara. Meciul dintre formaţia din localitate şi FC Conţeşti a degenerat într-o bătaie generală, mai ceva ca în filmele de acţiune, unde protagoni şti ar fi fost Jean Claude Van Damme sau Silvester Stallone. Cu aproape o jumătate de oră înainte de ultimul fluier al arbitrului, suprafaţa de joc a fost transformată într-un adevărat ring de kickboxing, în care s-au putut vedea cadre de o violenţă ieşită din comun.

Jucătorii ambelor formaţii şi spectatorii intraţi pe teren şi-au împărţit pumni şi picioare, mai ceva ca în disputele de wrestling. Măcelul s-a consumat pentru început în suprafaţa de pedeapsă a gazdelor, apoi a continuat la marginea gazonului, s-a mutat la mijlocul terenului, după care a ajuns în stradă, unde unii jucători au fost călcaţi în picioare şi loviţi cu pumnii, precum sacii de box.

Pentru calmarea spiritelor şi stoparea dramaticelor scene de luptă au intervenit antrenorul Viişoarei, Irinel Cârstea, şi soţia acestuia, dar nu au avut sorţi de izbândă. Văzând ipostazele şocante, arbitrii partidei s-au retras la marginea terenului, astfel încât nervii să nu se reverse şi asupra lor. Cei care trebuia să asigure ordinea la stadion au fost inexistenţi, iar poliţistul prezent la meci s-a făcut pentru început că plouă, după care, văzând că luptele iau amploare, a mers ca pe faleză sau pe bulevard, în intervenţia sa de a opri revoluţia de pe teren.

Fotbaliştii din Conţeşti au fugit pe unde au putut, în curţile oamenilor de lângă teren, pe străzile din împrejurimi, în microbuze sau maşini personale. Din păcate, colegul lor, Sebastian Bobe, a încasat o bătăie aproape mortală, la poarta unui locuitor din apropierea stadionului, din partea a patru-cinci suporteri fanatici ai echipei gazdă. În urma loviturilor ieşite din comun, jucătorul de la Conţeşti a intrat în comă, după care colegii săi l-au transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Târgovişte. Abia după câteva ore şi-a recăpătat cunoştinţa.

Totul a pornit de la cotul lui Nedelcu, aplicat lui Cristea

Firul unui scandal de proporţii a început în minutul 63, la scorul de 2-0 pentru FC Conţeşti şi în urma unei faze ofensive a trupei lui Daniel Ioniţă. În apropierea careului gazdelor, Nedelcu, unul dintre cei mai buni oameni de pe teren, îl loveşte cu cotul în zona feţei pe Cristea, iar acesta ripostează şi îi aplică adversarului un pumn în plină figură. Primirea loviturii dure îl face pe Nedelcu să lovească din nou şi de aici au început scenele de luptă între jucătorii din cele două grupări.

Când spectacolul pugilistic s-a mutat la marginea terenului, la bătaie a sărit şi Bobe, jucător aflat pe banca de rezerve a echipei oaspete, dar şi suporterii echipei gazdă, pătrunşi din senin în suprafaţa de joc. De aici au urmat scene şocante, în care jucătorii se luptau cu garda jos, iar poliţistul prezent la stadion privea ca şi cum nimic nu se întâmpla. După numeroase sprinturi în teren şi pe stradă, filmul groazei se termină cu snopirea în bătaie al lui Bobe, la marginea drumului, de violenţii suporteri ai Comerţului Viişoara.

Bobe, ţinta unei răzbunări?

Conform spuselor oficialilor celor două echipe, tot scandalul l-ar fi vizat pe jucătorul intrat în comă, Bobe. Se pare că totul a fost premeditat de anumiţi duşmani ai săi, din Târgovişte, iar răzbunarea ar fi fost planificată cu câteva zile înainte de startul meciului. Astfel, dacă acesta nu ar fi fost lovit în timpul jocului, probabil că ar fi avut aceeaşi soartă la finalul disputei.

Cei prezenţi la stadionul din Viişoara, susţin patru-cinci indivizi, au venit special pentru a-l nenoroci pe tânărul jucător al grupării din Conţeşti. În momentul când spiritele se calmaseră, la stadion şi-au făcut apariţia alţi doi poliţişti, plus o maşină de jandarmi. Se pare că aceştia au deschis o anchetă, pentru a-i identifica pe agresorii lui Sebastian Bobe.

O oră de fotbal frumos

Până în momentul întreruperii, meciul a fost unul plăcut şi destul de disputat. Ambele echipe şi-au văzut numai de joc, iar golurile vizitatorilor au venit pe fondul căderii fizice a adversarului. Prima reuşită a oaspeţilor a venit după un autogol al lui Faur, pe o centrare a atacantului Nedelcu (47), iar al doilea a purtat semnătura provocatorului de scandal, Nedelcu, cu trei minute înainte de întreruperea partidei.

Trebuie remarcată maniera bună de arbitraj, care i-a avut ca protagonişti pe Viorel Danciu – Aron Pitiş şi Ionuţ Oprea, chiar dacă Irinel Cârstea s-a tot plâns în ultima vreme că echipa sa a fost persecutată de “fluieraşi”. Văzând scenele groaznice din meciul cu FC Conţeşti, ne dăm seama că parcursul modest al echipei din Viişoara nu are la baza arbitrajul potrivnic, ci problemele din interiorul echipei.

Viişoara ar putea fi exclusă din campionat

Consecinţele celor întâmplate vor fi suportate cu vârf şi îndesat de Comerţul Viişoara şi Irinel Cârstea. Sufletul micuţei echipe din apropierea Târgovişte va avea mult de suferit, până va scăpa de acest necaz. În urma evenimentului nefericit, s-ar putea ajunge chiar şi la o excludere din campionat a echipei din Viişoara. Mai degrabă credem că va pierde meciul cu 3-0, fotbaliştii care au lovit sălbatic adversarii vor fi excluşi din viaţa sportivă, terenul va fi suspendat pe o perioadă îndelungată, urmând să apară şi o amendă usturătoare, pentru lipsa măsurilor organizatorice şi intrarea spectatorilor în teren. Mai mult decât sigur şi anumiţi jucători de la FC Conţeşti vor avea de suportat sancţiuni, după ce au sărit la bătaie sau au incitat spiritele pe stadionul din Viişoara.

Comerţul Viişoara – FC Conţeşti 0-2 (0-0), meci întrerupt în minutul 63

Stadion “Vasile Tudor”. Spectatori: 50. Au marcat: Faur (47-autogol), Nedelcu (60). Au arbitrat: Viorel Danciu 7 – Aron Pitiş 7, Ionuţ Oprea 7. Observatori AJF: Virgil Botescu şi Septimiu Burtescu. La juniori: 4-1.

Viişoara: Zdravcu – Cristea, Faur, Liţă, T. Constantin – Truşcă, Păun, Ispas, Georgescu (58 Tinciu) – A. Petre, Modoran. Antrenor: Irinel Cârstea.

Conţeşti: Condrea – Alexandrescu, Roşca, Ş. Constantin, Iacob – Cojocaru, Bujor, Maricuţă, Rădulescu – Nedelcu, Antal. Antrenor: Daniel Ioniţă.

Ionuț Parghel |ionut.parghel@jurnaldedambovita.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial