4 mai 2024
Crevedia – Ouă marcate fals! Vezi cum acţionau comercianţii

Crevedia – Ouă marcate fals! Vezi cum acţionau comercianţii

❚ S-a stabilit că o societate introducea în ţară, în numele unor firme fantomă, cantităţi importante de ouă de calitate inferioară, neştampilate, care proveneau din Polonia, acestea fiind ulterior marcate în fals cu ştampila unor producători din România

Ieri, 12 ianuarie a.c., Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Capitalei, cu sprijinul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti şi Dâmboviţa, a efectuat controale la depozite şi magazine de desfacere din Bucureşti şi din judeţul Dâmboviţa, în vederea probării activităţii infracţionale a administratorilor unei societăţi comerciale despre care existau date că au săvârşit acte de evaziune fiscală şi falsificarea de ştampile în comerţul cu ouă de consum.

Cu ocazia verificărilor efectuate cu sprijinul ANSVA, s-a stabilit că societatea introducea în ţară, în numele unor firme fantomă, cantităţi importante de ouă de calitate inferioară, neştampilate, care proveneau din Polonia, acestea fiind ulterior marcate în fals cu ştampila unor producători din România. Prin această metodă, societatea se sustrăgea de la plata TVA-ului datorat pentru operaţiunile intracomunitare şi atribuia produsului o calitate superioară şi implicit o creştere semnificativă a preţului de vânzare cu amănuntul.

Au fost identificate aproximativ 500.000 de ouă în valoare de peste 25.000 de lei şi au fost ridicate documente de evidenţă extra contabilă şi ştampile ale unor firme fantomă în numele cărora mărfurile erau introduse ilegal în ţară, precum şi suma de 7.400 de lei, bani proveniţi din vânzări fără documente. De asemenea, reprezentanţii ANSVA au aplicat sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor sanitar–veterinare. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor, falsificarea instrumentelor oficiale şi uz de fals.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial