2 mai 2024
Credincioșii și preoții au donat peste 115 mii de lei familiilor afectate de exploziile din Crevedia

Credincioșii și preoții au donat peste 115 mii de lei familiilor afectate de exploziile din Crevedia

115.000 LEI OFERIȚI PENTRU REPARAREA CASELOR DE ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI LOCUITORILOR DIN CREVEDIA AFECTAȚI DE RECENTA TRAGEDIE 

115.000 lei au fost oferiți, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon locuitorilor din Crevedia ale căror case au fost afectate de explozii, 

Șapte familii ale căror case au fost complet distruse au primit câte 10.000 lei, iar nouă familii ale căror case au fost avariate au primit câte 5.000 lei. Aceste sume de bani au fost oferite, prin intermediul Sectorului Social Filantropic și Misionaral Eparhiei noastre, în biserica din localitate, de către Pc. Pr. Cristian Oancea, Consilier eparhial.

Reamintim că Arhiepiscopia Târgoviștei a fost alături de locuitorii din Crevedia încă de la început. Astfel, Eparhia noastră le-a oferit recent 10.000 de sticle de apă, apoi, în sprijinul victimelor s-a desfășurat o campanie de donare de sânge la care au participat 302 preoți împreună cu credincioșii lor, fiind donați 102 litri de sânge. Eparhia noastră a oferit câte 5.000 lei familiilor persoanelor decedate și s-a ocupat de tot ceea ce ține de înmormântarea acestora. Familiile celor decedați beneficiază de consiliere duhovnicească, iar cei afectați de explozii au primit alimente și diferite obiecte de curățenie. Înaltpreasfinția Sa a trimis un mesaj de consolare, de încredere și de speranță chiar în ziua producerii tragediei de la Crevedia și coordonează întreaga acțiune de ajutorarea a celor aflați în suferințe și în nevoi.

De asemenea, precizăm că Patriarhia Română a fost alături de locuitorii din Crevedia, sprijinindu-i în greaua încercare prin care trec.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial