23 aprilie 2024

COVID-19, situaţia la zi în judeţul Dâmboviţa

cortBULETIN DE PRESĂ din data de 08.04.2020

​​​În ultimele 24 de ore, structurile de ordine și siguranță publică din județul Dâmbovița au desfășurat următoarele activități:

• au fost constituite 114 de patrule ale Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, dintre care 71 mixte cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița “Mircea cel Bătrân”, care au acționat pentru verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu, în cadrul acțiunii fiind verificate 1200 de persoane;

• în activitățile desfășurate, au fost angrenați 51 miliari și 128 de polițiști locali;

• pentru nerespectarea restricțiilor de circulație au fost aplicate 163 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 386.800 lei; ​Echipajele mixte formate din polițiști, jandarmi, polițiști locali și cadre ale MApN continuă activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică cât și pentru verificarea respectării măsurilor dispuse prin ordonanțele militare.

Astăzi, 08.04.2020, conform situației DSP Dâmbovița: • se află în izolare la domiciliu 750 persoane asimptomatice • se află în carantină 464 persoane • au ieșit din carantină 90 persoane ​​​De la începutul pandemiei până în prezent, au ieșit din izolare la domiciliu 2816 persoane. ​​​Precizăm că, în cursul zilei de astăzi a fost aprobată hotărârea CJSU nr. 15/08.04.2020, prin care se recomandă acoperirea feței (nas, gură) cu mască, inclusiv mască improvizată sau alte materiale de protecție, de unică folosință sau reutilizabile (eșarfe, fulare sau alte accesorii vestimentare), în timpul deplasării în afara locuinței sau a gospodăriei, a locuitorilor județului Dâmbovița, în vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a noului coronavirus (SARS-CoV-2). Totodată, conform hotărârii, recomandarea se aplică și la intrarea în toate spațiile publice, spațiile comerciale, instituții publice, agenți economici și entități care derulează activitate cu publicul, farmacii, piețe agroalimentare și mijloace de transport public. ​​​

De asemenea, au fost repartizate județului nostru alte materiale de protecție: 3240 combinezoane de protecție și 51000 măști de protecție chirurgicale care, în cursul acestei zile urmează a fi primite și distribuite prin ISU “Basarab I” Dâmbovița, unităților beneficiare. ​În această perioadă, ISU ”Basarab I” Dâmbovița execută misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, pentru spijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.

De la activarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (la sediul ISU ”Basarab I” Dâmbovița) au fost înregistrate 459 de apeluri la numărul de telefon mobil pus la dispoziție pentru persoane aflate în izolare/carantină sau șoferi de autocamioane transport marfă (TIR). Aceste apeluri sunt preluate de personalul din cadrul centrului, iar cererile solicitanților sunt rezolvate pe loc, dacă se solicită informații sau sunt redirecționate către autoritățile competente dacă se solicită bunuri sau servicii, în funcție de caz. ​​​Alte date de interes public și măsuri adoptate la nivel județean vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial