3 mai 2024
Costin se luptă să trăiască, dar MOARTEA E NEMILOASĂ!

Costin se luptă să trăiască, dar MOARTEA E NEMILOASĂ!

Aceasta este o campanie umanitara pentru Costin Pintilie, un tanar sucevean care se lupta de doi ani cu cancerul sub diferite forme: limfom non-hidgkin forma agresiva, apoi au urmat metastazele pe coloana si un atac de cord, glioblastom grad IV si ultima forma Primary CNS Lymphoma (tumoare a sistemului nervos central). Costin se indreapta spre vindecare dar mai are nevoie de o suma consistenta de bani (20.000 dolari) pentru a-si termina tratamentul. Toate resursele sale si ale familiei s-au terminat asa ca a ajuns in punctul in care trebuie sa se increada in bunatatea celor din jur si in Dumnezeu. (Oana Corfala, oanacorfala@yahoo.com, 0758410996)

RUGAMINTEA UNEI MAME: Viața este un dar pe care îl merităm numai atunci când îl dăruim. (Rabindranath Tagore)

Dragi părinți,

Mă adresez în primul rând celor care sunt părinți, pentru că doar ei pot înțelege cu adevărat aceste rânduri, care reprezintă disperarea și speranța unei mame. După 2 ani de lupta cu cancerul, cu toate complicațiile posibile și imposibile, vă implor, ajutați-mă să-mi pot îmbrățișa fiul! Astăzi VIAȚA lui înseamnă BANI iar banii înseamnă DONAȚII. Dragi mame din toata lumea asta mare, și sper că și bună, cu o minimă donație puteți face o diferență. Nu lăsați o viață să se scurgă nedrept! Vă rog sa îi dați fiului meu șansa să se bucure din nou că trăiește pe aceasta planetă, alături de oameni care nu trec indiferenți pe lângă suferință! Mi-aș dori să fiu din nou la fel de fericită ca atunci când Costin era un copil pe care îl puteam proteja. Nu mai reușesc să îmi protejez fiul, de aceea mă încred în bunătatea lui Dumnezeu și în ajutorul vostru.(Cu speranță, Paula Pintilie, paulingulea@yahoo.com, 0741970088)

POVESTEA LUI COSTIN:

În urmă cu doi ani și jumătate, Costin Pintilie fost diagnosticat cu limfom non-hidgkin forma agresivă – o formă rară de cancer al sistemului imunitar. Când a aflat nu i-a venit să creadă, a crezut că viața lui a luat sfârșit. Apoi s-a documentat, a citit despre oameni care au învins boala și cu încredere și speranță a început „lupta”. La început nu a spus nimănui prin ce trece, deoarece nu a vrut să își îngrijoreze familia și prietenii, dar tratamentul era din ce în ce mai costisitor și mai dur, așa că după câteva luni de la momentul în care a fost diagnosticat Costin a dezvăluit familiei drama prin care trecea. Timp de doi ani a urmat diferite scheme de tratament, foarte scumpe și mai ales dureroase, dar cu ajutorul lui Dumnezeu a reușit să reziste fizic și psihic. La aproximativ un an de la începerea tratamentului, datorită durității acestora și imunității scăzute, a dezvoltat metastaze pe coloana vertebrală și splină. A trebuit să facă mai multe transplante de măduvă osoasă, iar în timpul unui astfel de transplant a suferit un infarct de miocard din cauza durerii. Prin măiestria medicilor și miracolul medicinii moderne, Costin a reușit să treacă de acele momente de groază și de numeroasele ședințe de chimioterapie și radioterapie care au urmat.

La începutul lui 2012 i s-a spus că s-a vindecat. A fost foarte fericit și familia lui a răsuflat ușurată pentru Costin care putea să își facă din nou planuri de viitor. Din păcate, un alt coșmar a început la puțin timp după diagnosticul pozitiv. Datorită radiațiilor puternice la care corpul său fusese supus timp de doi ani, a făcut alte complicații: în martie 2012 a fost diagnosticat cu glioblastom grad IV. Conform unui studiu făcut de WHO (World Health Organization – Organizația Mondială a Sănătății), glioblastomul este una dintre cele mai agresive forme de tumoare cerebrală malignă la oameni, și exista doar 2-3 astfel de cazuri la 100.000 de persoane în Europa și America de Nord.

Inițial, datorită mărimii și poziției glioblastomului, verdictul doctorilor a fost unul dintre cele mai sumbre: „tumoarea este inoperabilă”. Dar Îngerul păzitor al lui Costin a intervenit din nou, și după numeroase investigații, analize, vizite la spital și mult stres, medicii au hotărât că vor încerca să scoată măcar o parte din tumoare pentru a-i da șansa de a se vindeca. I s-a dat foarte puțin timp pentru a strânge o sumă exorbitantă de bani; „altfel nu vei prinde sfârșitul lunii aprilie” – l-au avertizat medicii. A fost o operație extrem de riscantă, dar și singura lui șansă de supraviețuire. Printr-un miracol, operația a fost un succes la care nici medicii nu se așteptau, iar respectiva tumoare „inoperabilă” a fost scoasă în totalitate.

După operație însă, au existat și complicații, s-au dezvoltat și alte tumori, ceea ce înseamnă că în ultima jumătate de an Costin a suferit șase operații pe creier. Acestea au fost realizate în Statele Unite ale Americii printr-o metodă revoluționară a medicinii, numită cyberknife. Cyberknife-ul este de fapt un sistem robotic folosit în foarte puține săli de operație din lume, care permite pacientului să fie operat de tumori pe creier, fără tăierea craniului. Faptul că un om a reușit să reziste fizic, dar mai ales emoțional atâtor greutăți și că acum se îndreaptă cu pași siguri spre vindecare, este un alt miracol. A șasea, și ultima operație pe creier a avut loc pe data de 11 august 2012, iar diagnosticul a fost Primary CNS Lymphoma (tumoare a sistemului nervos central). În prezent Costin se recuperează după această ultimă operație, care a avut loc la UT Southwestern Medical Center în Dallas. Pentru această ultimă operație Costin a fost băgat în coma indusă timp de 36 de ore, iar operația în sine a durat aproape 12 ore. Cu mai puțin de 60% șanse de supraviețuire și 8% șanse să nu rămână cu o dizabilitate, operația a fost un succes. Chiar și medicii au fost uimiți de propria lor măiestrie din sala de operație, și de faptul că nu a existat nici o complicație.

Pe tot parcursul tratamentului, doi ani, Costin a continuat să lucreze pentru a-și asigura traiul de zi cu zi, și pentru a-și plăti tratamentele având la un moment dat trei locuri de muncă. În urma ultimelor intervenții chirurgicale însă, medicii i-au interzis să mai meargă la serviciu timp de șase luni. Până acum, familia și cei apropiați l-au ajutat cum au putut, dar acum nu își mai permit să o facă. Costin a vândut tot ce s-a putut vinde (de la casă și mașină până la electrocasnice și mobilă) dar nu a fost de ajuns.

Costul tratamentelor din ultimii doi ani s-au ridicat la sute de mii de dolari. Acum, mai are nevoie de 20.000 dolari pentru a-și plăti spitalizarea ultimei operații și tratamentele de chimioterapie / radioterapie pe care trebuie să le facă în următoarele șase luni. Are nevoie de ajutorul oamenilor cu inimă care pot să îi întindă o mână de ajutor, pentru ca toate eforturile depuse până acum să nu fie în zadar. Până în prezent Costin a învins boala. Împreună îl putem ajuta să reușească, și să iasă din coșmarul în care a trăit în ultimii ani. Banii pentru el înseamnă viață, așa că orice donație, oricât de mică, contează. Mai multe despre Costin, puteți afla aici: http://humanitariancampaign.wordpress.com/un-strigat-de-ajutor/. Îl puteți ajuta făcând o donație la unul din conturile afișate mai jos. Dacă nu îl puteți ajuta financiar, spuneți și altor oameni povestea lui (mail, facebook, twitter, wordpress, etc.). Sperăm că împreună vom reuși să salvăm o viață!

Conturile pentru donații sunt:

Raiffeisen Bank, Romania

Beneficiar: Paraschiva Pintilie (mama lui Costin)

RO 10 RZBR 0000 0600 1458 5909 in USD

RO 32 RZBR 0000 0600 1458 5901 in RON

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial