28 aprilie 2024
Costin Mihai – Vremuri GRELE pentru oamenii partidului!

Costin Mihai – Vremuri GRELE pentru oamenii partidului!

❚ Pe lângă debarcarea din funcţii, managerii din sportul local au obligaţia să justifice fiecare ban cheltuit şi se impune să plătească pentru greşelile făcute ❚ Oamenii partidului, Pompiliu Nedelcu, Ciprian Prisăcaru, Cornel Cornea, Ciprian Iugulescu, Andra Adiohos sau Emil Tudor au ridicat salarii peste salarii, unii dintre ei fiind în incompatibilitate ❚ Dacă Andra Adiohos a picat prima, ne aşteptăm să-i urmeze şi alţii, inclusiv Emil Tudor, cel care a pus stăpânire peste fotbalul dâmboviţean

Numirea unui nou guvern, condus de un premier al alianţei USL, provoacă şi o schimbare de cadre, inclusiv în sport, toate ale PDL la nivel local. Cum scenariul era lesne de bănuit odată cu instalarea lui Victor Ponta în fotoliul de prim ministru, am mers într-una din zilele trecute să testăm trăirile managerilor din sportul local. Ba chiar i-am întrebat dacă vor proceda la fel ca antrenorul de lupte Cornel Cornea, care s-a tranferat de la PDL la PSD, imediat ce Corvin Nedelcu a fost eliberat din funcţia de secretar general al MECST de premierul Ponta, adică omul care a pus sportul dâmboviţean şi Federaţia Română de Lupte la picioarele maestrului poreclit „Şarpe”.

Pompiliu Nedelcu (director DJST Dâmboviţa) şi Andra Adiohos (fost director CSŞ Târgovişte) au pozat în oameni neimplicaţi politic, afişând o siguranţă pe posturi care ne-a amuzat. Andra a fost deja schimbată cu Cătălin Tănase, unul dintre profesioniştii din sport cu care puterea PDL s-a şters pe picioare. Acum s-a făcut dreptate şi s-a revenit la o normalitate care a început să deranjeze puterea portocalie, verzuie sau ce culoare o mai avea până la alegerile de duminică. Evident mai abil, Ciprian Prisăcaru (director CS Târgovişte şi inspector de educaţie fizică şi sport) nu a încercat să pozeze într-un personaj neimplicat politic, ar fi atins ridicolul, ba chiar a lăsat impresia că ar continua pe funcţii dacă USL i-o va cere. E doar o iluzie, o ştie şi el, de vreme ce a lucrat intens pentru partid, fără nici o perdea.

Solicităm intervenția organelor de control la CSM Târgoviște!

Dacă aceşti oameni ne-au deschis uşa, acceptând dialogul, nu am văzut aceeaşi nuanţă de civilizaţie şi la Ciprian Iugulescu (preşedinte CSM Târgovişte). El continuă să meargă pe burtă, să fugă de noi şi să muşte pe la spate, solicitând să fim interogaţi ca ultimii infractori şi sancţionaţi cu multe miliarde, doar pentru că ne-am permis să-l numim beizadea. Nu spune nimic despre postura de incompatibilitate în care a fost în toţi aceşti ani, încasând bani de la stat, atât ca preşedinte de club, cât şi ca profesor de sport. Nu spune nimic despre faptul că nu prea trece pe la şcoală, în timp ce elevii săi îşi fac de cap prin baruri sau prin toalete.

Nu spune nimic despre desfiinţările dubioase şi ruşinoase ale echipelor de baschet şi de fotbal. Nu spune de unde îşi primesc baschetbalistele salariile colosale. Nu spune nimic despre petrecerile de la echipă şi despre scandalul transformat în bătaie de la Satu Mare. Nu spune nimic despre ancheta ministerială în cazul colaborării cu CS Târgovişte, când 100.000 de euro au ajuns la echipa de baschet, fără ca el să păţească nimic, în timp ce alţii sunt anchetaţi, trăind cu teama puşcăriei. Tace, fuge, se ascunde şi muşcă pe la spate. Aşteptăm şi aici marile controale, care să verifice fiecare bănuţ cheltuit de CSM Târgovişte, mai ales cu echipa de baschet.

Lanțul incompatibilităților

Sezonul marilor schimbări din sportul dâmboviţean nu ar avea greutate fără o intervenţie şi la AJF Dâmboviţa. Chiar dacă aici nu există cadrul legal pentru a face curăţenie, în schimb se pot îndrepta multe lucruri. În primul rând, noul şef al DJST va avea obligaţia de a lămuri situaţia de incompatibilitate a lui Emil Tudor, consilier sportiv în cadrul direcţiei, dar cu salariu mai mare decât un inspector de specialitate, plus preşedinte la AJF. E clar că ruda şi pila lui Florin Popescu nu stă opt ore pe zi la serviciu, cum la fel de limpede este că ridică lunar sume ameţitoare de la fotbal, ca preşedinte de asociaţie, observator local şi naţional plus…ce pică pe lângă.

Rămâne de văzut dacă îşi va permite neica Tudor să renunţe la slujba de la stat în pragul pensionării, unde îşi ia salariul cam degeaba, de atâta amar de ani. Iată cum ne lovim de o altă incompatibilitate, în timp ce oamenii din sport ai partidului au mai multe servicii la stat, fără să-i doară capul că-i poate deranja cineva. Pompiliu Nedelcu, Ciprian Iugulescu, Ciprian Prisăcaru, Cornel Cornea, Emil Tudor şi chiar Andra Adiohos au mâncat de peste tot, lucrând în favoarea partidului care i-a răsplătit.

Evident că un incompatibil ca Tudor a protejat la rându-i un alt incompatibil ca Severin Anghelinu, secretar al AJF şi delegat la FCM Târgovişte. Acum este normal să plece toţi oamenii partidului şi chiar să plătească pentru fiecare bănuţ primit sau cheltuit aiurea. Tudor este de 30 de ani metodist cu probleme de fotbal şi de alţi 22 şef peste fotbalul dâmboviţean. Dacă ar fi făcut treabă, era foarte bine, doar că în urma lui se vede prăpădul, totul e putred.

Costin Mihai | costin.mihai@artpress.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial