5 mai 2024
Costin Mihai: Nu fac jocul unora să intru în război cu Florin Popescu!

Costin Mihai: Nu fac jocul unora să intru în război cu Florin Popescu!

În sportul adevărat plăteşti pentru orice greşeală. Şi plăteşti scump. Sportivi sau conducători sunt puşi pe liber pentru lucruri aparent mărunte, însă foarte importante pentru unitatea grupului, pentru imaginea clubului, a comunităţii, pentru competiţie sau pentru educaţie. Numai la noi nu se întâmplă nimic cu petrecăreţii de la baschet, dar absolut nimic. Nu am auzit niciunde ca antrenorii şi conducătorii să danseze cu sportivele în cârcă, să le îndemne la golit pahare şi să le care băutură în camere. Iarăşi nu am auzit ca nişte sportive bete mangă să sară cu pumnii şi picioarele pe o doamnă şi nici nu am bănuit atâta agresivitate ca la americancele astea două, care au scăpat şi ele basma curată.

E bine că a promis sancţiuni în numele clubului Carmen Tocală, preşedintele FRB, dar nu le-a văzut nimeni, asta dacă există la CSM un regulament de ordine interioară. Dacă opoziţia, care a vorbit prin vocea senatorului Adrian Ţuţuianu, spune că i-ar fi dat afară pe petrecăreţi în secunda unu, iată că până şi puterea a luat atitudine. V-am spus că Florin Popescu e supărat pe prietenii petrecăreţi ai primarului Boriga şi pe baschetbalistele scandalagii şi bătăuşe. Fără să caute argumente sau scuze în favoarea beizadelei şi a găştii sale, şeful PD-L Dâmboviţa a înţeles gravitatea situaţiei şi i-a trimis la plimbare pe şmecheraşii ăştia, cu tot cu baschetul lor.

Pentru a nu fi acuzat că intervine în curtea altuia, Popescu menţine în schimb blocat robinetul cu bani dinspre Consiliul Judeţean către echipa de baschet. Este în primul rând o palmă grea dată finului său, cu un mesaj în coadă, poate şi mai puternic. „Vezi de ce nu îţi dau bani la baschet şi datorită cui? Ţine-i în braţe pe frăţiorii tăi, că nu mai pupi un leu de la mine şi de niciunde!”, ar cam suna răspunsul necosmetizat al lui Florin Popescu. Păi dacă nici naşul tău nu vrea să te mai ajute datorită acestor elemente, dacă nici o instituţie precum Consiliul Judeţean Dâmboviţa nu mai girează proiectul baschetbalistic şi se fereşte să lase banii pe mâna beizadelei, ce firme serioase, ce sponsori sau ce oameni cu capul pe umeri şi-ar ataşa imaginea de scandalagiii, bătăuşii şi petrecăreţii de la baschet?

Boriga greşeşte enorm menţinându-şi prietenii în funcţii, i-a transmis-o până şi mentorul său, dar degeaba. Se pare că aceşti băieţi sunt mai importanţi pentru el decât naşul sau partidul. S-ar putea ca tocmai asta să facă diferenţa la alegerile din vară, dar poate că prietenii sunt mai buni decât funcţia. Trecând la evenimentele de vineri, de la şedinţa de consiliu, îi amintesc şefului CJD că am fost primul ziarist căruia i-a vorbit despre proiectul Chindia, pe care l-am sprijinit din primul moment, chit că alţii îl luau în derâdere.

Să nu mai uite domnul Popescu intervenţiile avute în momente de cumpănă, în favoarea acestui proiect şi al celor care îl conduc, când s-a dorit eliminarea lui chiar de „prietenii” din interior. Nu mi-am ascuns niciodată simpatia pentru fotbal, pentru Chindia şi am luptat ca Târgoviştea să aibă o echipă frumoasă. Am spus-o de multe ori, primii care s-ar bucura de prăbuşirea fotbalului la Târgovişte ar fi cei de la baschet, or, nu pot să le ofer această satisfacţie. Dacă ar fi fost după ei, nu am mai fi vorbit acum de fotbal, aţi văzut doar în ce hal l-au degradat băieţii pentru a prospera baschetul lor cel drag.

Chindia e creaţia lui Florin Popescu, am tot spus-o şi o ştie toată lumea, iar echipa asta trebuie să trăiască cu sau fără Florin ori Gică Popescu, chit că alţii nu îşi doresc asta. Aşa că m-aţi acuzat pe nedrept domnule preşedinte, au mai făcut-o şi alţii, pentru a se convinge ulterior că au greşit. În timp ce toată presa s-a bulucit la meciul de baschet, eu am mers alături de doi colegi la un amical al Chindiei la Izvorani (nu am văzut acolo nici un conducător) şi o vom face chiar şi peste două săptămâni, în deplasarea de la Bistriţa. Oricât ar dori unii să intru într-un război cu Florin Popescu, uite că nu le fac jocul. În schimb, nici nu voi proteja Chindia dacă nu o merită. De pildă, încep să înţeleg pentru ce evită şefii clubului să prezinte valoarea bugetului pe anul 2011.

Costin Mihai | costin.mihai@artpress.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial