10 mai 2024
Corneliu Ştefan – Piaţa muncii din România începe să îşi revină

Corneliu Ştefan – Piaţa muncii din România începe să îşi revină

“In al doilea trimestru din 2012, piaţa muncii a atins cel mai ridicat nivel de ocupare din ultimii doi ani. Conform INS, rata de ocupare a populaţiei cu vârsta cuprinsă între 20 şi 64 de ani a urcat în trimestrul doi la 64,3%, crescând cu 2% faţă de prima parte a anului. Acesta este cel mai ridicat nivel de la jumătatea anului 2010.

De asemenea, şi rata şomajului a scăzut în al doilea trimestru cu 0,7% faţă de prima parte a anului, ajungând de la 7,6% la 6,9%.

Observăm că măsurile luate de guvernul Ponta în vederea susţinerii economiei şi pentru crearea de noi locuri de muncă încep să dea rezultate. Economia României a revenit pe plus în trimestrul doi, ieşind astfel din recesiunea înspre care ne-au împins guvernele Boc, respectiv Ungureanu.

La nivelul Uniunii Europene, România a avut a patra mare creştere economică în trimestrul doi, fiind devansată de Suedia, Letonia şi Slovacia.

Acest trendum pozitiv s-a menţinut şi în trimestrul trei al anului 2012″, scrie liderul TSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, pe blogul său.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial