11 mai 2024
Corneliu Ştefan – Noi locuri de muncă pentru tineri!

Corneliu Ştefan – Noi locuri de muncă pentru tineri!

USL creeaza locuri de munca pentru tineri

Presedintele TSD Dambovita, Corneliu Stefan, sustine ca o componenta esentiala a programului de guvernare USL o reprezinta crearea de locuri de munca pentru tineri.

10 SOLUTII ALE USL PENTRU CA TINERII DIN ROMANIA SA AIBA UN LOC DE MUNCA.

1. ZERO TAXE PENTRU ANGAJAREA CU JUMATATE DE NORMA A TINERILOR SUB 25 DE ANI – este o masura prin care atat angajatorul, cat si tinerii au de castigat. Prin taxe zero, angajatorul este motivat sa angajeze tineri. Iar tinerii vor avea posibilitatea sa lucreze si sa acumuleze experienta profesionala, dar sa-si continue, in paralel, si studiile.

2. MINIM 10% ANGAJATI TINERI – conditie pentru participarea firmelor la licitatiile pentru lucrari publice.

3. DEBLOCAM POSTURILE PENTRU TINERII ABSOLVENTI din sistemele de invatamant si sanatate, dupa regula de inlocuire 1 la 1.

4. STIMULAM PARTENERIATUL PUBLIC-PRIVAT dintre sistemul educational si mediul economic, avand ca principal obiectiv atragerea fondurilor europene, cu scopul cresterii ratei de absorbtie a absolventilor pe piata muncii.

5. TRANSPARENTA CU PRIVIRE LA TOATE POZITIILE VACANTE DIN APARATUL CENTRAL si ocuparea doar prin concurs public a acestor posturi, astfel incat tinerii sa afle, deschis, despre toate functiile disponibile in sistemul public.

6. INTRODUCEM CONTRACTELE DE PERFORMANTA in toate institutiile publice si companii de stat (ministere, agentii guvernamentale, autoritati locale si companii de stat), astfel incat tinerii performanti sa nu fie primii schimbati si, mai mult, sa fie stimulati financiar pentru a ramane si performa in sistem.

7. REDUCEM IMPOZITAREA MUNCII, prin scaderea contributiei pentru asigurari (CAS) cu 5 puncte procentuale pentru angajatori. Crestem salariul minim pe economie la 800 de RON.

8. REDUCEM INTEGRAL PLATA CAS datorata de angajatori pentru 1 an de zile, pentru crearea de noi locuri de munca (cu conditia mentinerii pe locul de munca inca un an de zile).

9. EXTINDEM FACILITATILE FISCALE OFERITE PROGRAMATORILOR si pentru alte profesii care creeaza valoare adaugata ridicata (cercetatori, medici etc.).

10. CRESTEM NUMARUL DE LOCURI DE MUNCA IN MEDIUL RURAL, prin infiintarea unei retele de piete de gros pentru preluarea legumelor si fructelor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial