15 mai 2024
Controale pe şoselele din judeţ: Alcool şi droguri, la volan

Controale pe şoselele din judeţ: Alcool şi droguri, la volan

Rezultatele acțiunilor desfășurate de polițiști la sfârșit de săptămână

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au desfășurat 6 acțiuni în sistem integrat, alături de celelalte structuri cu atribuții în domeniu, pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice, combaterea infracționalității și asigurarea unui climat de ordine publică.

Polițiștii au fost prezenți pe sectoarele de drum intens circulate și în zonele de interes, fiind organizate 11 filtre pe raza întregului județ.

În cadrul misiunilor desfășurate, au fost legitimate 328 de persoane, controlate 165 de autovehicule și testați 92 de conducători auto pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 184 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 56.995 de lei.

Cele mai multe sancțiuni contravenționale, 135, au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice.

Alte 44 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, polițiștii au reținut 15 permise de conducere (8 pentru depășirea regimului legal de viteză și unul pentru consumul de alcool) și au retras 9 certificate de înmatriculare.

Doi conducători auto cercetați de polițiștii rutieri

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit pentru control, pe strada Mihai Bravu, un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani, din localitate.

Conducătorul auto a fost testat pentru depistarea consumului de băuturi alcoolice, acesta prezentând un rezultat cu o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, iar, în cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe.

Totodată, în cursul serii trecute, în jurul orei 23:20, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 32 de ani, din comuna Voinești, în timp ce ar fi condus un autoturism, deși s-ar fi aflat sub influența unor substanțe psihoactive.

Șoferul, în urma testării efectuate, a prezentat un rezultat preliminar pozitiv, fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice care să ateste prezența în organism a unor substanțe psihoactive.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial