10 mai 2024
Controale pe şoselele din Dâmboviţa

Controale pe şoselele din Dâmboviţa

Acțiune a polițiștilor dâmbovițeni pentru siguranța traficului rutier pe raza județului

În cursul nopții de 30 spre 31 decembrie a.c, în intervalul orar 17:00-01:00, polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița, au acționat în cadrul unei acțiuni privind prevenirea și combaterea infracțiunilor cu violență, a celor judiciare stradale și pentru reducerea riscului rutier pe raza județului.

În cadrul acțiunii au fost angrenați polițiști de la structurile de ordine publică, rutieră, investigarea criminalității rutiere, economice, criminalistică și luptători de la Serviciul de Acțiuni Speciale. Astfel, au fost legitimate un număr de 532 de persoane și au fost oprite pentru control și verificate 429 de autovehicule.

De asemenea, polițiștii au constatat două infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, iar pentru neregulile descoperite au aplicat 169 de sancțiuni contraventionale, a caror valoare se ridică la 49675 de lei.

Din totalul amenzilor aplicate, 45 au fost la Legea nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică și 129 pentru nerespectarea regulilor de circulație prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002. Totodată, ca masură complementară, polițiștii au reținut trei permise de conducere și au retras patru certificate de înmatriculare. În continuare, polițiștii dâmbovițeni se află la datorie pentru o minivacanță în siguranță.

Exemple:

La data de 30 decembrie a.c., în jurul orei 17:50, polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Mătăsaru au depistat pe drumul comunal 70, în localitatea Odaia Turcului, un bărbat de 34 de ani, din comuna Mătăsaru, în timp ce ar fi condus un autoturism, deși ar fi avut dreptul de conducere suspendat.

Tot pe parcursul zilei, polițiștii din cadrul Secției nr. 10 Poliție Rurală Petrești au surprins în trafic, pe drumul comunal 82, în satul Hanu lui Pală, un bărbat de 55 de ani, din comuna Uliești, în timp ce ar fi condus un tractor neînregistrat în circulație și fără a deține permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculul. În cauză, în ambele situații, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

sursa: IPJ Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial