21 mai 2024
Controale pe drumurile din Dâmboviţa

Controale pe drumurile din Dâmboviţa

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiștii dâmbovițeni

Polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Moreni au surprins, pe strada A. I. Cuza, din Moreni, un bărbat de 34 de ani, din județul Prahova, în timp ce ar fi condus un autoturism, deși ar fi consumat băuturi alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt șofer, de 43 de ani, din comuna Băleni, a fost depistat de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier în timp ce ar fi condus o autoutilitară pe drumul județean 711, în comuna Bucșani, fiind sub influența alcoolului.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest pentru depistarea consumului de alcool, fiind indicat un rezultat de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi bărbați au fost conduși la spital pentru recoltarea unor probe biologice, iar, în cauză, în ambele situații, polițiștii au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În plus, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au oprit pentru control, pe strada Șoseaua Găești, în municipiu, un autoturism condus de un bărbat de 28 de ani, din Târgoviște.

Șoferul le-ar fi înmânat polițiștilor un permis de conducere emis de autoritățile din Kosovo și unul internațional, însă, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta nu deține permis de conducere valabil pe teritoriul României.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Tot pe parcursul zilei, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul comunal 53, în localitatea Cuza Vodă, un autoturism condus de un bărbat, de 27 de ani, din comuna Sălcioara.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că plăcuțele cu număr de înmatriculare provizoriu erau expirate.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

De asemenea, în această dimineață, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au depistat în trafic un tânăr, de 25 de ani, din Pucioasa, în timp ce ar fi condus un autoturism pe raza localității Aninoasa, deși s-ar fi aflat sub influența substanțelor interzise.

În urma testării cu mijloacele din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, cel în cauză fiind condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

sursa: IPJ Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial