joi. oct. 24th, 2024

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au oprit pentru control, în localitatea Butimanu, pe drumul comunal 159, un moped electric condus de un bărbat de 54 de ani.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere.

De asemenea, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Moreni au depistat, pe drumul național 72, un bărbat de 53 de ani, din I.L. Caragiale, în timp ce ar fi condus un autoturism fără a deține permis de conducere.

În plus, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Găești au surprins, pe drumul național 7, în localitatea Crângurile, un bărbat de 53 de ani, din comuna Leordeni, în timp ce ar fi condus o autoutilitară, deși s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în cursul serii trecute, polițiștii de la Formațiunea Rutieră Titu au oprit pentru control, pe raza orașului, un autoturism condus de un bărbat din Titu.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, fiind indicat un rezultat cu o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi conducători auto au fost conduși la spital pentru recoltarea de probe biologice necesare pentru stabilirea cu exactitate a îmbibației alcoolice.

În cauză, în toate situațiile, polițiștii au întocmit dosare penale pentru săvârșirea unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

sursa: IPJ Dâmboviţa