26 aprilie 2024

Conţeşti – Accident de circulaţie provocat de un ŞOFER BEAT!

ACCIDENT - BUZAUInspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa informează conducătorii auto:

Consumul de alcool, incompatibil cu activitatea de şofat !

O tânără de 29 de ani, în timp ce se deplasa pe DN 71, în localitatea Conţeşti, nu s-a asigurat corespunzător la schimbarea direcţiei de mers, intrând în coliziune cu un alt autoturism, condus de un bărbat de 40 de ani.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul se angajase în depăşirea neregulamentară a autoturismului condus de tânără.

Din coliziune, a rezultat vătămarea corporală uşoară a tinerei şi a unui minor de 11 ani, care au fost transportaţi la spital pentru investigaţii medicale, fără a necesita internarea.

În urma testării cu aparatul etilotest, bărbatul de 40 de ani a prezentat o alcoolemie de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă

De asemenea, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Titu au oprit pentru control, pe raza localităţii Braniştea, un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani, din localitate.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice.

Pe numele bărbatului, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului”.

Conducerea sub influența băuturilor alcoolice reprezintă una din cauzele principale ale agravării consecințelor accidentelor rutiere.

Aşadar, nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial