3 mai 2024

Conducerea Poliţiei Dâmboviţa, în alertă! Cum s-au dat peste 800 de contravenţii!

www.mariusbuga.ro_images_zepisi25 de infracţiuni şi peste 800 de contravenţii au fost constatate de poliţiştii din Dâmboviţa, în urma unor acţiuni desfăşurate pentru siguranţa cetăţenilor

În perioada 20-23 aprilie a.c., peste 300 de poliţişti au desfăşurat activităţi suplimentare pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au desfăşurat şi alte activităţi specifice muncii de poliţie, respectiv 17 controale şi 22 de filtre şi razii.

În urma acţiunilor, au fost constatate 25 de infracţiuni ( judiciare, la regimul circulaţiei sau de altă natură), din care 17 în flagrant delict.

De comiterea infracţiunilor sunt bănuite 47 de persoane, dintre care 23 au fost reţinute şi 19 arestate preventiv pentru 30 de zile.

Polițiștii au depistat un autoturism care figura în bazele de date ca fiind sustras şi au pus în aplicare mandate de executare a pedepsei închisorii .

De asemenea, au fost aplicate 805 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 130 000 de lei.

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 229 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi 18 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Pentru salvarea de vieți și prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri au acționat în stradă, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 552 de amenzi pentru încălcări ale normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 185 pentru exces de viteză.

Ca măsură complementară, au fost reţinute 21 de permise de conducere şi retrase 17 certificate de înmatriculare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial